mula2 pilih sawit relai yang betul2 masak..potong dulu,cek ketebalan isi buah sawit tu..kalau tebal baru kira sawit yg boleh di peram.. masukan sawit ke dalam double plastik,jgn bagi ade angin dalam sawit..biar seminggu, kemudian,kluarkan,bungkus pulak guna paper masukkan dalam plastik lagi.. biar lagi seminggu.. kalau kat kulit sawit dah sampai keluar die punye keju,tu dah kira paling cantik untuk digunakan :)
6.9 kg tu...ni saya bila nk dapat patin ni? x pnah dpt pun...
ReplyDeletedari sumber yg bleh dipercayai :
ReplyDeletepatin yg wan daratkan x smpai pon 6.9kg..huhuhu
macam mana nak buat umpan peram? boleh ajar tak?
ReplyDeletemula2 pilih sawit relai yang betul2 masak..potong dulu,cek ketebalan isi buah sawit tu..kalau tebal baru kira sawit yg boleh di peram.. masukan sawit ke dalam double plastik,jgn bagi ade angin dalam sawit..biar seminggu, kemudian,kluarkan,bungkus pulak guna paper masukkan dalam plastik lagi.. biar lagi seminggu.. kalau kat kulit sawit dah sampai keluar die punye keju,tu dah kira paling cantik untuk digunakan :)
ReplyDelete