SAMBARAN HARUAN ESTATE SOONSENG | PART 2


ASSALAMMUALAIKUM and HI all

*since i receive few calls from non Malay friends who interested with my blog, 
U guys make me smile dude! Thanks and do come again all ;)




Minggu ini minggu renjer memburu ikan haruan..sebelum tu renjer mohon maaf kepada rakan-rakan yang ingin mengikut renjer sama-sama memburu ikan haruan ke estate soonseng ni..maaf la ye..renjer tak dapat merealisasikan impian anda hehe =P lagi pun renjer ada masalah dengan transport..lubuk-lubuk yang renjer masuk ni kawasan estate persendirian..penuh dengan gate..kalau kenderaan 4 roda memang tak lepas la nak masuk..setiap trip untuk memancing ikan haruan renjer akan ambik seorang atau 2 orang je..tapi kalau korang nak join jugak, mai la terjah bawak moto sendiri hehe...ala 4x4 tu lu taruk la 2 moto kat belakang..sampai kat tempat renjer ni baru kita p naik moto terjah lubuk sama-sama.. amacam ada baik ka cadangan renjer tu?? :)

ikan memang tengah banyak..tapi renjer pesan awal-awal la..kat port renjer ni ikan banyak,cuma saiz ikan je tak la saiz badau..tapi kecil-kecil ikan haruan kat lubuk renjer ni..sambaran dia hebat-hebat..ikan haruan kat estate soonseng ni lain macam sikit..kalau korang tak percaya korang tanya (en.chedin kumis hitam) ni..minggu tadi dia ada join renjer terjah lubuk..meletop-meletoopp!! ye dak chedin??? hehe...



(13 kilo hasil semua bersama chedin)



Nota renjer : maaf ye..entry blog renjer keluar lambat sikit..letih sikit minggu ni..ade ruang pasti renjer setiasa akan update yang terbaru :)



14 komen tak kire kaki pancing:

Anonymous said... Reply To This Comment

salam...renjer jauh ke estate ni kalau nak masuk??? banyak dapat tu.

Anonymous said... Reply To This Comment

salam...renjer jauh ke estate ni kalau nak masuk??? banyak dapat tu.

Maskurib Basir said... Reply To This Comment

Renjer...wak ni dok h.yam..slalu wak gi sg Besar(cari haruan)..lalu je kotl estet ulu basir tu...nmpak mmg mngancam dgn haruannye...nk masuk wak takut lak...sbb wak ni gi solo je..

rahman said... Reply To This Comment

waw! haruan cendol!! bila boleh join ni renjer??????

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Anonymous : dari tempat renjer dekat sejam jugak la.. :)

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Anonymous: tapi nak ke estate tu kne naik moto je..

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Maskurib Basir betul la tu wak..mmg lalu ulu basir pun..luas estate tu :)

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@rahman : ko tak halo pun nak join hehe :P

Hafizi Hilmi said... Reply To This Comment

Banyak betul haruan yang Renjer dapat,kat sini nak dapat sekor pun susah sampai lenguh tangan dok casting(:

Sollehudin Sapari said... Reply To This Comment

perghhh..banyak tuuu..sy dok sg samak..slalu gak masuk soonseng tu..mmg bnyak kat situ..nanti sy cuti bleh la mancing sama2..hehe

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Hafizi Hilmi : kawasan estate ni mmg byk ikan..lagi pun tempat ni luas..dan dekat dengan sungai..bila banjir ikan2 ni cepat membiak..tiap2 tahun ikan sentiasa byk.. :)

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Sollehudin Sapari : sg samak lagi dekat nak ke soonseng tu..bila ada masa nti kita memancing sama2 :)

azizul izzam said... Reply To This Comment

Dimana sbnrnya estet soon seng ni renjer?..

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@azizul izzam : dari tempat renjer jauh jugak estate ni..dh area2 teluk intan..tapi kami pegi ikut jalan kebun je :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...