EDISI MERUAN KE ESTATE SOONSENG


ASSALAMMUALAIKUM and HI all

*since i receive few calls from non Malay friends who interested with my blog, 
U guys make me smile dude! Thanks and do come again all ;)






Salam new year...semoga tahun baru ini lebih ceria dari tahun-tahun yang lepas..tak lupa jugak pada peminat-peminat blog renjer ni..terima kasih kepada yang setia dan yang sentiasa menyokong.. :) 

01.02.2013.. apa cerita pada tahun baru ni?? kaki-kaki pancing semua,mana lokasi tahun ni?? dah jumpak lubuk ke?? kalau teringin nak casting ikan haruan halo la renjer..lubuk renjer kat estate soonseng tu dah pulih dari banjir..renjer pun dah stat atur trip memancing ikan haruan..semalam kami turun 4 orang..hasil kami 41.5 kilo semua kami daratkan...ikannya banyak tapi tak la besar-besar sangat..kebanyakannya saiz 3 ekor sekilo 2 ekor sekilo..saiz yang badau-badau belum muncul lagi..tapi setakat nak layan kira puas jugak la...




renjer punya hasil seorang je pun 12.1 kilo semua..dari pukul 9 pagi kami gerak ke lubuk..sampai la ke pukul 6 petang kami gerak balik..tu pun kami memusing dulu cari lubuk..last-last minit baru jumpak port yang betul-betul ikan-ikan haruan ni terkumpul..apa lagi..meletop-meletopp la menyambar umpan kami hehe..

untuk minggu ni trip renjer cari ikan dah penuh..tapi kalau untuk minggu depan inshaAllah ada ruang..kalau ada yang nak ikut renjer p mengai habaq la awai-awai na.. :P






Nota renjer : alhamdulilah rezeki  renjer untuk tahun baru ni..starting new year dah pulun ikan haruan :P 

16 komen tak kire kaki pancing:

Mohd Faizal Johari said... Reply To This Comment

As-salam.. Pembuka tirai 2013. Sedap wat haruan bakar cecah air asam tu renjer.
p/s: dah lama follow senyap2 blog otai ni.

Bro Aim said... Reply To This Comment

homai..jeles gile... ni badau dok meyorok bagi anak main dulu..nanti hujan sikit dia beranank memang katak sekor2 dia telan

Bro Aim said... Reply To This Comment

tengah atur jadual nak folow bos

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Mohd Faizal Johari : w,salam..pastikan 2013 lebih ceria dan terbaik :)

trima kasih kerana sudi singgah ke blog renjer ni..

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Bro Aim : kalau air naik banjir balik nanti lagi cepat la ikan2 haruan ni besar :)

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Bro Aim : jom3! hehehe :)

musim kali ni ikan dah kasar2 sikit :)

Bro Aim said... Reply To This Comment

asyeh... skrg sibuk sangat tak menang tangan.. bro nak minta satu entri khas untuk pemilihan joran casting sekali mesin yang sesuai.. tengh usyar joran baru ni..tapi takde idea..haha

A.N.JELL said... Reply To This Comment

pergh !!!
t'gode den...gian2~

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Bro Aim : owahh! sory bro bz sikit..jrg dapat on blog ni..maklum la dah duk kt sg xde line nak update
:P
nti ada masa renjer buat entry khas untuk joran :)

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@A.N.JELL : ha apa tunggu lagi :P jom2 :P

Bro Aim said... Reply To This Comment

oraite bro... takpe pelan2.. saja nak tukar selera ni.. kalau ada pentunjuk so tak rugi nak beli nanti

masjoko said... Reply To This Comment

salam pengenalan renjer...wak pon mcm teringin nk join renjer meruan... maklumlah org baru blajar ngail....

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Bro Aim ; insyaallah :)

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@masjoko : bila2 ade mase nti halo2 renjer klu nk join..senang nak ejas trip :)

masjoko said... Reply To This Comment

insyaAllah...skrg ni tgh sibuk lg..

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@masjoko : bila ada masa nti halo2 dulu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...