BERENTAP! CASTING IKAN HARUAN 2013


ASSALAMMUALAIKUM and HI all

*since i receive few calls from non Malay friends who interested with my blog, 
U guys make me smile dude! Thanks and do come again all ;)





Apa cerita trip ke sungai bernam tempoh hari??? hurmm..macam biasa la..kalau dah hujan + air sungai pun keruh..tak kan nak teruskan jugak trip memancing tu..terpaksa la tunda lagi..entah bila la pulak nanti..renjer pun belum pasti lagi..hujan pun dah makin kerap pulak turun sekarang ni..
tapi pancing tetap pancing..member-member yang balik bercuti semua dah tak sabar-sabar nak turun memancing..kecewa dengan air sungai yang keruh kami bertukar ke memburu ikan haruan je..itu pun dah jadi meriah...mana taknya..dah jadi macam kat pasar kat lubuk tu..pantang sambaran ikan terlucut kail..riuh la kena booo..hahaha...masing-masing dengan teknik tersendiri...yang paling best lagi kami bertanding joran sapa yang paling jaguh daratkan ikan haruan yang terbesar...agak-agak joran sapa kan ???





juara??? mula-mula daratkan yang besar saiz 900gram..ikan milik amis..yang kedua 750gram milik tycon kita shahrim...renjer pun dapat seekor saiz 750gram..yang lain-lain banyak dapat saiz setengah kilo je..tapi juara tetap juara la hehe...last minit renjer daratkan yang saiz 1.5kg...joran sape!?? joran renjer la kehkehkeh :P 35 kilo kesemua ikan haruan yang kami dapat..




Nota renjer : tq guys.. next time cuti kita plan lagi pergi memancing ramai2..korang boleh boooo kat aku lagi hehehe... 


12 komen tak kire kaki pancing:

muhd kamal abd rani said... Reply To This Comment

patut la lame renjer x up date. sy cuti thn baru cina ni cadang2 nk casting kat area ijok, kg bestari jaya(area kelapa sawit). ok ke tempat tu.

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@muhd kamal abd rani renjer pun xpasti kawasan kat sane..belum pernah try pun lagi..

cuti raya cina ni renjer ke sana jugak tapi xpncing pun..p kenduri umah member kat sane :)

Masjoko Basir said... Reply To This Comment

Renjer....mggu lepas wak sampai gak belah sana..tp setakat agro(kandang lembu) je...tangkapan kire ok gak..belauk haruan bercili la malam tu...ade pulak yng masang taut...tp biarlah...rezeki masing2 kan...

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Masjoko Basir oh yeke?? area situ mcm2 jnis cara orang tangkap ikan..biar je,jnji jgn dorang main karen udah le..jahanam lubuk kita nti :)

Anonymous said... Reply To This Comment

salam renjer..ada lagi ka trip mancing ruan?? macam bes ja kat sana..

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Anonymous w,salam..ade je lagi ikan haruan klu nk mancing..cuma renjer je bz sikit..klu nk turun halo2 la dulu..boleh renjer pilih hari pe boleh nak pegi :)

Anonymous said... Reply To This Comment

ok nanti saya talipon dulu..saya azlan dari kedah...

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Anonymous : orait..halo jgn tak halo hehe :P

abu qasim said... Reply To This Comment

Renjer...kawasan selangor area man lubuk terbaek haruan....

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@abu qasim belah2 sane renjer xpasti la..pasal renjer kat perak :)

Murry Yuki said... Reply To This Comment

Sg bernam dekat mana ?

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Murry Yuki sg bernam ni antara sg daerah tanjung malim dn pertemuan beberapa anak sg sekitar daerah yg terdekat..klu area belah bawah sg bernam ni sudah menjadi sg yg agak besar dh masih berhutan..
laluan yg plg mudah klu ikut dri sblah kl..exit bukit tagar menghala ke felda sg tengi ke felda gedangsa..akan jumpa satu jalan ke sg besar selangor..laluan tu semua laluan pinggir sg bernam :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...