EXCIDEN! INTAI LUBUK SUNGAI BERNAM



ASSALAMMUALAIKUM



Al-fatihah buat arwah yang telah terlibat dalam kejadian tanah runtuh di felda gunung besout 2 tempoh hari..perkerja TM dari tapah..2 orang berjaya diselamatkan dan seorang lagi yang tertimbus paling dalam tidak sempat diselamatkan..kejadian ni berlaku tengah hari lebih kurang jam 12.40...




hari kejadian tu renjer memang dah plan trip untuk intai-intai lubuk kat sungai bernam..memang dah janji dengan hakim al-ikhsan..pagi sebelum kami pergi tu sempat la prepair ape-ape yang patut.. maklum la renjer memang dah lama tak ke sungai..siap je semua peralatan memancing tetiba ade member renjer datang bagi tau ade kejadian tanah runtuh tu..katenye ade yang terkambus..bergegas la renjer dengan hakim ke tempat kejadian..memang tak jauh pun lokasi kejadian tu dari rumah renjer..sampai selesai la kami tengok mangsa yang terkambus tu diselamatkan..

lebih kurang jam 2.30petang baru la kami gerak ke lubuk..intai punya intai jumpa la satu lubuk ni..air sungai kat lubuk ni betul-betul dah surut..nampak macam sesuai la..cuma lokasi lubuk ni panas la sikit.. ape pokok pun takde..setting pancing trus mencuba nasib..




umpan yang kami petaruhkan memang tak lain la..sawit peram terbaik renjer la..mula-mula tu kira ada sambutan jugak..tapi kat  lokasi ni banyak pulak bot lalu lalang..sampai jadi keruh la air sungai bila bot tu lalu..sempat la kami daratkan beberapa ekor ikan je..

masa pun dah tak mengizinkan..lebih kurang pukul 7 malam kami gerak balik..sampai je kat rumah, renjer siap-siap mandi dan solat ape semua pastu plan pulak nak memancing lagi..perhh!! tegar tak?? hehe.. malam tu kami ke kolam pancing kg menderang pulak..tapi hasilnye?? melangut  3 jam tampa hasil hahaha..memang fail betol la renjer kalau nak menjerat ikan-ikan kolam ni..  takde rezeki la tu :)






nota renjer : next trip renjer nak intai lubuk2 sungai bernam ni lagi..tunggu umpan sawit peram renjer betul2 matang je :)


4 komen tak kire kaki pancing:

lieynanilaz said... Reply To This Comment

walaupun tak bayak tapi dapat juga..

takziah dan al-fatihah kepada mangsa tanah runtuh.

renjerkabloi said... Reply To This Comment

@lieynanilaz a,ah ade jugak la rezeki :) lain kali mesti ade rezeki lebih lagi :)

anamizu kaito said... Reply To This Comment

ciannye mangsa tu.. al-fatihah..

wahhade gak tu hasil renjer!






cik ana.

renjerkabloi said... Reply To This Comment

@anamizu kaito arwah sudah selamat dikebumikan..

lepas ni ade la lauk untuk kite lunch hehe :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...