ARTIS JOIN RENJER TRIP MEMANCING



ASSALAMMUALAIKUM



Rosyam nor! rozita che wan! perhh!! diorang ni ke join renjer pergi memancing..ehh takkan la kot kan hehehe..cube tengok gambar yang tengah-tengah tu...agak2 muke die familiar tak dalam arena drama melayu???? name die Abd Manan Sulaiman..die pun artis jugak..ala yang berlakon drama-drama kat astro tu..kalau nak kenal lagi, korang tau trademark die, mee meggi pulau pinang?? "betul-betul holiauuu!!" ha kenal ?? yang tu la! hehe

sebenarnye abd manan ni adik kepada mak renjer..die yang bongsu..kirenye die ni paksu renjer la..dah lame die teringin nak join adik beradik renjer memancing.. cume mase je tak mengizinkan..



..rembat gambar ni dari fesbuk beliau..


tapi  kali ni die betul-betul free..dapat  jugak die join renjer turun memancing..paksu renjer ni katenye memang dah lame tinggal dunia ikan-ikan ni.. tu yang teringin sangat nak join..plan punye plan jadi la..die pun datang  la dengan abang-abang renjer yang renjer panggil  atam, ,anjang,acik dengan atan..

lokasi kami adalah turun ke estate soonseng..nak cari ikan haruan..yang bestnye, sampai je kat lubuk pagi tu, orang pertama yang daratkan ikan paksu renjer ni la..perhh!! ape lagi, riuh la die!! hahaha..bergambar sakan la kami hehe..sehari kami kat lubuk estate soonseng ni..hasil memang terbaik la..ikan haruan saja dekat 20 kg yang kami dapat..




balik petang tu..kami trus masak ikan yang kami dapat untuk juadah malam tu ..anjang jadi chef juadah kami malam tu..sup haruan + ikan haruan masak pedas..perrhh!! betul-betul ho..ho..holiauuu wo! hehehe...habis edisi makan-makan malam tu, diorang dah plan pulak trip nak ke sungai esoknye..renjer je tak dapat nak join..pasal renjer nak kene pasarkan ikan yang renjer borong..trus nak antar ikan yang orang dah oder..

pagi tu subuh-subuh renjer dah ke pasar pekan trolak..diorang pulak tah pukul berapa pegi memancing..renjer balik dari jual ikan tu cadangnye renjer nak jugak la ke port diorang memancing tapi transport pulak dah takde..rehat kat rumah jela..

petang tu lebih kurang pukul 6 baru diorang balik..hasil diorang kire terbaik jugak la..macam-macam ikan jugak yang diorang dapat..paling besar ikan tengalan kat gambar tu..selebihnye ikan lampam dan ikan trubul..




malam tu sekali lagi kami edisi makan-makan.. kali ni kami bakar ikan hasil yang diorang dapat tu..cecah air asam perhh!! lagi holiauuuu hahaha...lepas je makan diorang pun siap-siap nak balik dah..2 hari paksu renjer dapat join memancing..lain kali paksu renjer cakap kalau nak bercuti lagi die nak datang memancing je.. best die cakap..bukan boleh dapat pengalaman macam tu kat kl nun hehe..



drama terbaru paksu renjer ni.. adam dan hawa si aaron ajiz tu..jangan lupe tengok.kehkehkeh


nota renjer : nak rase jugak pengalaman macam ni?? jom datang ke tempat renjer, plan cuti2 malaysia hehe..


12 komen tak kire kaki pancing:

pizli said... Reply To This Comment

Part bakar cicar air asam tu terus meleleh haha..

anamizu kaito said... Reply To This Comment

wahhhhhh paksu renjer artis la! makin dahsyat renjer ni ye skang.. pasni renjer pon jd artis gak la nti nih.. nak saiinnnnnnnnnnnnnnnn hehe =P








cik ana

Izni Hafiz Abdul Rashid said... Reply To This Comment

hahahahahaha.. betoi-betoi haliao

mama rifQy said... Reply To This Comment

wahh..paksu renjer aris loooo !!!

### lame xmenjengah kesinii.....

Hafizi Hilmi said... Reply To This Comment

Sapa-sapa saja yang mancing dengan Renjer mesti akan kena tempiasnya pulang dengan hasil yang berbaloi-baloi,Blog Renjer Terbaik,:)..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

@pizli feberet renjer tu makan ikan2 bakar ni :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

@anamizu kaito yelah huhu..nti cik ana pun boleh tumpang glamour hahaha :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

@Izni Hafiz Abdul Rashid memang holiauuu hahaha :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

@mama rifQy artis ke aris kehkehkeh... :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

@Hafizi Hilmi berbaloi hehe ko bila pulak nak join renjer ni hehe :P

Hafizi Hilmi said... Reply To This Comment

Nanti Insyaallah bila ada kelapangan,saya akan join Renjer,sebab buat masa sekarang sibuk sikit dengan kerja :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

@Hafizi Hilmi insyallah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...