JELAJAH PASARKAN IKAN HARUAN



assalammualaikum..





NAP 69  no plat kenderaan terbaru renjer..lepas ni makin jauh la renjer jelajah lubuk hehe..van ni abang renjer (atam) yang tolong carikan..rm6k je..murah dak?? minggu lepas renjer ke seremban ikut atam ambik van ni..2 hari renjer lepak kat sane sementara nak setle kan tukar nama geran hak milik dan buat insuran baru dan antar van tu ke puspakom..sekarang ni van tu dah jadi milik renjer sepenuhnye.. alhamdulilah! terima kasih atam atas semua urusan hari tu!!!

dapat je van ni trus renjer jelajah lokasi baru untuk pasarkan ikan yang renjer pancing..lepas ni renjer tak kisah dah berapa banyak pun ikan renjer dapat..dah ade van ni boleh la dah pasarkan ketempat lain..baru-baru ni renjer ade turun trip memburu ikan haruan ke estate soonseng..2 hari turun.. 4 orang punye hasil 103 kg semua ikan haruan yang kami dapat.. 




terus renjer pasarkan ikan-ikan tu semua ke lokasi terbaru..hari mula-mula tu renjer pasarkan ikan-ikan  tu ke slim river,terus ke pasar felda trolak utara..terjual jugak lebih kurang 30 kilo..esoknye pulak renjer terus pasarkan ikan tu ke felda trolak selatan..terjual jugak hampir 30 kilo..

selebihnye renjer tolak kat member renjer (wan) dari rawang selangor..minggu ni renjer akan jelajah port untuk pasarkan ikan..dah dapat tapak nanti barulah renjer boleh ejas hari untuk pasarkan ikan dengan hari untuk turun trip memburu ikan..




nota renjer : alhamdulilah rezeki renjer semakin bertambah... TQ for you sarport! :P


18 komen tak kire kaki pancing:

iqbal said... Reply To This Comment

tahniah boss.. semakin maju. teruskan melangkah... :D

Hafizi Hilmi said... Reply To This Comment

Amboi Renjer,dah jadi tauke ikan besaq dah la ni noo..Syukur Alhamdulillah,Semoga Renjer sentiasa dimurahkan rezeki oleh Allah S.W.T..Amin..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

@iqbal melangkah lebih tinggi hehe :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

@Hafizi Hilmi alhamdulilah! semoga kita semua dimurah rezeki :)

anamizu kaito said... Reply To This Comment

wahhhhh makin mantap renjer skang!!! mudah2an bertambah murah rezeki renjer :)






cik ana

lieynanilaz said... Reply To This Comment

tahniah dapat van baru...lepas ni mudah-mudahan bisnes makin kencang..:)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

@anamizu kaito alhamdulilah la..trima kasih jugak kat cik ana..banyak dah tolong renjer :P nti ade mase renjer payung kfc hehe :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

@lieynanilaz setakat rezeki renjer mmg memuaskan..syukur sangat :)

Hafizi Hilmi said... Reply To This Comment

Setiap hari mesti wajib singgah blog Renjer jenguk2 kot2 ada entri terbaru,blog yang begitu bermanfaat dan penuh dengan ilmu tentang dunia memancing.. :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

@Hafizi Hilmi trima kasih sudi sggh sini :) renjer sibuk sikit sekarang ni.. kadang2 tu sempat on kejap2 je.. :P

azmi bin abdullah said... Reply To This Comment

masyuuuuuuukkkkkkkkkk.....

renjerkabloi said... Reply To This Comment

@azmi bin abdullah rezeki hehehe :P

Anonymous said... Reply To This Comment

An excellent post, providing something good to read,it's just good to came across the post on hand sets and its features.
HTTP://www.KneeNeckBackPain.com/

Anonymous said... Reply To This Comment

Pretty great post. I simply stumbled upon your weblog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts.
In any case I'll be subscribing in your feed and I am hoping you write once more very soon!
Also see my website :: Mallorca Property

Anonymous said... Reply To This Comment

Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is fantastic, as well as the content!

Snakehead said... Reply To This Comment

Renjer,blh tau tak berapa hrga haruan sekilo renjer jual?saya berniaga di kuantan,hrga rm20 je sekilo.

renjerkabloi said... Reply To This Comment

harga?? kt tempat renjer ni sekitae bawah rm15 je skilo :)

razif rahman said... Reply To This Comment

Salaam renjer dok mana? Sy nak ikan haruan mcmna nak jumpa renjer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...