CASTING HARUAN




ASSALAMMUALAIKUM


Jom kita layan video casting haruan ni sat..renjer vs amis..lokasinye kat estate ulu basir..tarihk trip memancing ni 19.07.2012 bulan yang lepas..saja nak test buat toturial memancing pulak hehe...hasil renjer  seorang je mase trip memancing ikan haruan ni, renjer dapat 18.6 kg kesemuanya..dari pukul 9 pagi  sampailah 4 petang..tu pun sebab umpan katak dah habis..5o ekor katak renjer bawak...kalau ade umpan lagi mau jadi lebih hasil renjer hehe =P


video
|




nota renjer : trip casting seterusnya.. next week kang..kita p beraya dulu na.. :)


18 komen tak kire kaki pancing:

pizli said... Reply To This Comment

Nasib baik tulis tarikh.. ingat merokok time bulan puasa hahaha.

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@pizli : tu pasal buh tarikh keh3! :P

Bro Aim said... Reply To This Comment

pergh pagi sampai petang.. selalu pergi casting pun dari pukul 7-10..then 4-7 petang je..

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Bro Aim : tempat renjer ni kalau nk turun casting tu jauh sikit, tu yg p dari pg sampai ke ptang hehe.. :P

Bro Aim said... Reply To This Comment

oh patutlah..

anamizu kaito said... Reply To This Comment

errr Renjer, raye ni takde ke menu spesel ikan sungai kat umah renjer?? =P

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Bro Aim : kalau dah jadi pemancing tegar macam renjer ni,mane la mau memancing kejap2 hehe :P

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@anamizu kaito : tentu la ade hehe :P renjer buat ikan keli bakar kot tengah hari raya tu.. cik ana jgn lupa pulak datang nti :)

Hafizi Hilmi said... Reply To This Comment

Sekali sekala Renjer uploadkan video trip memancing macam ni,confirm lebih menarik blog Renjer.. :)

Bro Aim said... Reply To This Comment

setuju dengan hafizi..blog renjer ni leh pergi jauh ni..cuma kualiti video tu kena upgrade sikit...

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Hafizi Hilmi : memang cadang nak buat mcm tu..tula,renjer belum ade rezeki nk dapatkan camera yg ok sikit :P

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Bro Aim : kadang2 tu bila dah ralit memancing jdi lupe nak rakam2 ni hehe.. :P

Bro Aim said... Reply To This Comment

biasalah tu..sedangkan iphone jatuh dalam parit sebab joran dah terkena pun tak ambik peduli..janji ikan naik dulu..haha

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Bro Aim : betul tu..renjer dulu pun pernah mcm tu..jahanam hnfon hahaha.......

Bro Aim said... Reply To This Comment

biar hp jahanam asalkan hati puas...tapi hati jadi tak puas hati kalau ikan tu terlepas..hari ni pergi casting sekejap..dapat 3 ekor je,,tak de luck..asyik rabut je...

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Bro Aim : ok la tu dpt 3ekor pun, jgn kumpo je hehehehe :P

Bro Aim said... Reply To This Comment

haha.. tu le pasal..tapi ada kumpo..besa2 lak..laju plak haruan tu membenamkan diri dalam rumput yang tebal tu...cis

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Bro Aim : sekarang kt tmpat renjer air dh mula naik, punye byk ikan haruan..sekali turun puluh2 kilo dapat.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...