LUBUK IKAN KELABAU



assalamualaikum..



Laptop renjer kembali pulih.. alhamdulillah.. jom kembali berblog! yeahhaaa!!! Bukan renjer menyepi tanpa ada hasil..cuma renjer sibuk sikit dalam minggu ni..duk pulun cari duit raya hehe..meh sini kita tengok apa hasil renjer minggu ni..




Lubuk baru lagi??  baru tu takdela baru,cuma sudah lama renjer tak turun ke kawasan lubuk sungai bernam sebelah bawah ni..tempat ni memang dah banyak berubah..lubuk ni dah semakin luas mungkin disebabkan hakisan air sungai yang kerap kali banjir..

trip renjer ke lubuk kali ni turun bersama rakan renjer hakim al-ikhsan..mula-mula plan kami nak turukan bot,tapi enjin bot pulak buat hal..terpaksa la kami lepak kat tebing je..umpan yang kami sediakan memang terbaik la..test praktikal umpan yang diperam oleh tangan hakim sediri..good boy..umpan lu sudah lulus! =P next trip memancing lu peram umpan gua pulak tumpang hehe :P




tak perlu tunggu lama,umpan yang kami labuh sudah ada yang sudi memagut! ikan kelabau! plan kami turun pun memang niat nak memburu ikan kelabau..biarpun kawasan yang renjer turun ni kawasan laluan bot, ikan kelabau ni tetap sudi dengan umpan yang kami sajikan..sawit peram memang terbaik! 

sempat 4 ekor je yang kami daratkan..yang selebihnya terlucut..maklumlah kawasan reba kayu.. jadi jaguh la ikan kelabau ni..masa pulak tak mengizinkan kami nak tunggu lebih lama kat lubuk ni..bulan pose ni kena balik berbuka dulu hehe..next week kita serang lagi :P






nota renjer : 4 ekor hasil ikan kelabau renjer minggu ni,2ekor hasil dari hakim punya joran..berbuka nanti makan ikan kelabau bakaq berminyak la muncung hehehe :


6 komen tak kire kaki pancing:

nur said... Reply To This Comment

sedapnye ikan bakar

HizRiaN KumpaW BreakeR said... Reply To This Comment

salam renjer. boleh kt tukar-tukar link tak.sy dah lama follow blog renjer ni. nanti sy letak link renjer kat blog sy.ni sy punya alamat blog.
http://pedangjoran.blogspot.com

sapa2 yg berminat leh gak terjah blog sy k.slamat berbuka

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@nur : ikan2 sungai ni kalau di bakar memang sedap :)

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@HizRiaN KumpaW BreakeR : orait! nanti renjer terjah :)

HizRiaN KumpaW BreakeR said... Reply To This Comment

salam renjer.sy nak tumpang tanya ckit kat renjer.mcm mane cara nak peram buah sawit.ada resepi ke .yg ke2 ,lumbong or kolam sesuai tak guna umpan sawit ni

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@HizRiaN KumpaW BreakeR w,salam.. meh cuba cek kat sini- http://renjersungai.blogspot.com/2010/12/umpan-sawit-peram-cara-gunakanya.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...