TEST POWER UMPAN

ASSALAMMUALAIKUM and HI all


*since i receive few calls from non Malay friends who interested with my blog, 
U guys make me smile dude! Thanks and do come again all ;)


 


Umpan terbaik ka?? belum tau lagi kan.. test power dulu la kan.. terkena lubuk yang memang takde ikan,umpan apa pun tak guna..betul dak?? tapi bila lubuk yang banyak ikan, memancing pulak dia tak mau makan..tu yang kena test power umpan dulu hehe.. :P

umpan apa pulak kali ni?? biasa la..umpan terbaik renjer dah tentu la sawit peram hehe..kenapa nak di test?? saje nak tengok sudah matang ke belum matang lagi atau sudah sesuai diguna atau perlu diperam lagi..tapi tudia la hasilnya..terbaik!! tapi tu la satu spesis tu je yang sudi..ikan lampam...




bila umpan dah ok.. khabar sungai-sungai bukit beruntung pulak kurang baik.. baru je renjer cadang nak atur trip turun memancing dan bermalam ke sane.. sungai bernam pulak renjer dapat test umpan tempoh hari jela.. lepas tu dah mula hujan lagi.. air dah mula membanjir..terbantut lagi la trip renjer kali ni...

minggu ni mau bertukar lagi misi renjer untuk memburu ..redah sungai mati lagi la kot..intai si haruan badau..takpun turun mata ribu hehe..permintaan ikan sepat dan ikan keli dah la tinggi minggu ni..harap-harap ade la rezeki terbaik dalam musim-musim hujan ni.....





Nota renjer :  musim hujan makin tiba...trip ke sungai mungkin banyak tertunda...tapi cari ikan tetap cari ikan.. tak peduli la apa spesis pun.. hehehe 

9 komen tak kire kaki pancing:

muhamad bakhtiar said... Reply To This Comment

Terbaik.......ranjer nak tanye...umpan tu bqu ye mcm mane eaj..ade gak try wat umpan sawit nie...xp xlaku la....

Bro Aim said... Reply To This Comment

pergh..lama tak dapat lampam besaq ni.. renjer peram 2 minggu ek.. kami peram 3 hari rendam 2 hari jemur.

Phat said... Reply To This Comment

semalam en renjer kuar TV1 tu..lagi femes la pasni

Anonymous said... Reply To This Comment

umpan sawit ker nih... bro!

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@muhamad bakhtiar : sawit tu mmg nk kena pandai peram..kalau berair je,tu yg jdi lembik..

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Bro Aim : peram pakai air mmg cepat lembik,tapi kalau buat umpan jdi xtahan..cepat hancur..

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Phat : renjer tengok pun rase segan je huhu :P

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Anonymous : tentu la hehe.. sawit peram terbaik renjer :)

Nizam Henseng said... Reply To This Comment

Saya tau sikit2 je pasal memancing ni. Tapi renjer try laa umpan palet+nira kabung+sirap. Ade tempat memang mujarab untuk tenggalan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...