RENJER SUNGAI DI TV1

ASSALAMMUALAIKUM and HI all


*since i receive few calls from non Malay friends who interested with my blog, 
U guys make me smile dude! Thanks and do come again all ;)






ada sesape ke yang perasan masa Berita pukul 8 malam di RTM TV1 24 September haritu?? hehe.. alhamdulillah sekali lagi blog Renjer Sungai mendapat liputan media.. kali ni dari crew RTM TV1... mula-mula ingatkan lambat lagi baru keluar.. rupanya keluar dalam slot Laporan  Khas Berita TV1 lebih kurang pukul 8.45 malam kot kalau Renjer tak silap.. 

-Terima kaseh pada Puan Emak yang tak henti-henti bagi sokongan dari Renjer kecil sampailah sekarang dah besar panjang.. hehe.. Puan emak jugaklah yang banyak tolong sesi menyiang ikan untuk dijadikan ikan kering.. Terima kasih mak !! i lap u lah makk ! hehe

-Terima kasih jugak buat tenaga pengajar di Pusat Jalurlebar Komuniti Felda Besout 2 iaitu Cik Ana dan Puan Ida.. kalau tak kerana diorang berdua ni, memang Renjer tak tahu langsung lah pasal dunia Blog dan IT in semua.. semua berkat hasil kesabaran diorang bagi tunjuk ajar untuk hasilkan Blog Renjer Sungai ni sampai tercipta kejayaan setakat ni.. terima kasih ..

-Terima kasih jugak pada semua pembaca setia blog Renjer Sungai ni.. takde korang yang rajin mai ke sini, takde erti lah blog Renjer Sungai ni.. hehe

alamak.. dah macam menang award anugerah plak.. kehkehkeh.. tapi sejujurnyalah Renjer memang sangat berterima kasih pada semua rakan-rakan, pembaca, pelawat yang tak henti-henti menyokong Renjer.. adik-beradik yang banyak bagi sokongan.. Terima kasih pada semua lah ! korang memang rockkk habes lah! hehe

Betul lah orang selalu cakap :  "rezeki kita memang kita takkan pernah tahu".. DIA atur memang cantik segalanya.. ada kekurangan di sini, DIA bagi kelebihan dan keindahan di sebelah sana.. Alhamdulillah Terima Kasih Ya Allah :)

nota renjer : semoga kemanisan berterusan hendaknya.. aminn :)
nota renjer lagi : next entry nanti kita terjah lubuk lagi.. hehe






19 komen tak kire kaki pancing:

nur said... Reply To This Comment

ALHAMDULILLAH RENJER SUNGAI ATAS PENCPAIAN INI..TAHNIAH.. MOGA TERUS BERGERAK MAJU KE HADAPAN..

dari blog NUR

Hafizi Hilmi said... Reply To This Comment

Tahniah Renjer,Semoga Sentiasa Memperoleh Kejayaan Dimasa Akan Datang,Insyaallah,Saya dan Semua Peminat Blog Renjer Sungai sentiasa memberikan Sokongan,BLOG RENJER SUNGAI TERBAIK!!!

Maxx Peacock said... Reply To This Comment

artis skrg ni ranger..dah boleh mintak autograf....tahniah

Khairi Idris said... Reply To This Comment

Dasyat u renger..

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@nur : trima kasih :) harap2 mcm tu la nti..teruskn usaha! :P

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Hafizi Hilmi trima kasih..makin bersemangat renjer :)

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Maxx Peacock : autograf renjer mane la laku hehe :P

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Khairi Idris : satu masa nti,harap2 bertambah dasyat la huhu :P

Keong said... Reply To This Comment

terbaik la renjer, tahniah...

ken.aiden said... Reply To This Comment

tuan renjer, nk mintak tunjuk ajar tentang umpan utk ikan yang mendiami sungai yg dipengaruhi pasang surut laut boleh tak? saya guna sawit memang x jalan kt sungai tu. ikan yang ada kt sungai perlis ni macam patin, rohu, pacu, lampam dan sebagainya.

Izni Hafiz Abdul Rashid said... Reply To This Comment

wahhh... dah gelemor dah abang renjer kita nie... :D

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Keong : trima kasih :P

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@ken.aiden w,salam..ikan area air pasang surut ni mmg susah sikit nak ramal tabiat ikan die..kalau kawasan tu airnye dah payau,memang umpan sawit ni dah xbrape jalan..cuba gunakan umpan roti,main hanyut je :)

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Izni Hafiz Abdul Rashid : ala takat masuk berita je..glemor la sikit kot hehe :P

ken.aiden said... Reply To This Comment

ohh kalau guna roti main hayut tu macam mana renjer? maksud ranjer xpayah guna ladung ke? perambut macam mana nk guna? roti guna sekeping trus?

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@ken.aiden: guna batu halus je..roti tu ikut suke je..sekeping boleh main sikit2 pun boleh, perambut biar panjang sikit... :)

Anonymous said... Reply To This Comment

kih3... renjer dah masuk tv... seronok aku... bangga pun ada...hahahhahahaha
teruskan mancing... berminat p royal belum x? ada 3 org lagi kosong.. tapi kos tinggi skit r rm400 tapi boleh kurang ke 300 kalu ramai p... tarikh p 8hb-10hb12.2012..

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

owah! tasek kenyir!! tapi renjer sibuk tarihk tu :) xpela,nti ade mase renjer plan trip lain ke sane :)

Sollehudin Sapari said... Reply To This Comment

tahniah bro..nice..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...