IKAN KELABAU DAN LAMPAM.




Assalamualaikum....




trip kali nie agak memuaskan.. 2 ekor kelabau dan beberapa ikan lampam berjaya ditewaskan..hasil yang sentiasa ada bila turun ke sungai bernam...tidak berjaya memikat ikan patin,tapi masih ade yang singgah di kail renjer.. itulah kelebihan menggunakan umpan buah kelapa sawit relai yang di peram...hehe~~


tahu teknik,tahu lubuk dan kena pulak dengan umpannya, ha tu hasilnye! pepatah mengatakan kalau kail panjang sejengkal jangan laut hendak di duga hehe...tpi panjang kail kalau dah sejengkal agak-agak beso mane ikan yang akan kena??? huh! mau-mau bapak ikan hehehe...

tadaaaaa!! maka inilah hasilnye setelah menanti dengan penuh kesabaran...alhamdulillah..masih ada lagi rezeki buat renjer & rakan-rakan tegar...dengan itu selamatlah hasil buruan ini dijadikan santapan...




p/s : nantikan trip akan datang...ade special request dari student UM nak mintak renjer jual kelabau pada dia untuk buat kajian...suprise,suprise~~~

6 komen tak kire kaki pancing:

anamizu said... Reply To This Comment

kalau kail panjang sejengkal,tah2 BUAYA DARAT pun sangkut pe..hihihi

renjerkabloi said... Reply To This Comment

anamizu: hahaha pandai la ko ana...

Suhami Ahmad said... Reply To This Comment

atok suko makan ikan sembilang...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

suhami ahmad: ikan sembilang kite kene turun trip ke laut la hehe...

Afzainizam said... Reply To This Comment

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lama tak ziarah kat sini lahhh... ikan kelabau tu tak pernah tengokkk spesis lampam jugak kerr

renjerkabloi said... Reply To This Comment

afzainizam: ikan klabau nie spesis yg sudah pupus..tak semua sungai ia ada.. tidak seperti ikan lampam yg mudah membiak tak kira sungai yg macam mane pun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...