HASIL TRIP KE SUNGAI PERAK 30 JULY



ASSALAMMUALAIKUM



-teluk bakong-

|
|
|
|
V


Di sini renjer berkesempatan ingin mengucapkan
selamat menyambut bulan ramadan kepada
semua peminat dan pembaca renjer sungai..

terima kasih di atas semua sokongan anda ^_^



Trip renjer & my bro ke sungai perak 30 july adalah trip penutup untuk menyambut bulan ramadan ini..misi last renjer ke sungai perak kali ni penuh dengan dugaan sebelum berjaya mendapatkan hasil..mane taknye sampai je ke lubuk lebih kurang jam 3 pagi.. baru je selesai dirikan kemah dan labuhkan 2 joran tiba-tiba hujan turun selebat lebat2nya..huh!! siap ribut lagi pulak tu.. duduk dalam kemah rase dah macam nak terbang je huhu...

jam 8 pagi hujan pun reda..renjer membuat keputusan untuk menukar lokasi tapi sebelum itu sempat singgah ke pekan parit untuk mengisi perut masing-masing..ronda-ronda cari port baru..3-4 port yang kami singgah dan mencuba nasib namun masih tiada hasil..cuma ikan-ikan kecil je yang sudi..port last kami ahkhirnya ke lubuk teluk bakung.. di situ baru la joran renjer di sentap hebat oleh seekor ikan kerai...



ini sajelah hasil yang kami perolehi dari trip ke sungai perak untuk kali ni..ape-ape pun trip kami kali ni cukup puas melihat keindahan ciptaan tuhan..banyak lokasi terbaru yang kami jejak dari teluk kepayang ke kg senin.. trus ke pekan parit..ke kuala-kangsar berpatah balik ke teluk bakong dan yang last ke bawah jambatan ke pasir salak..huhu banyak port tu kami jelajah...

sesudah pulang dari trip ke sungai perak renjer sekali lagi di pelawa untuk turun ke sungai bernam pulak..kali nie renjer dan 4 lagi rakan renjer yang datang dari t,intan dan seorang lagi dari pahang...misi kami ingin menduga si patin,renjer menetapkan kami akan turun ke lubuk bragok skc sg bernam..sampai ke lubuk jam 2 pagi.. selesai je dirikan kemah kami pun masing-masing melabuhkan joran..renjer yang sudah keletihan masuk awal ke dalam kemah untuk berehat.. kroh3!!!hihi..




jam 6 pagi kami dikejutkan lagi dengan angin yang kencang membawa hujan yang tiba-tiba semakin lebat..huhu sekali lagi dilanda ribut!!! hujan tidaklah lama tapi sudah cukup untuk menukar air sungai menjadi keruh.. mungkin tiada rezeki kami untuk trip kali ini...jam 10 pagi setelah matahari pun mula naik kami pun berkemas untuk pulang... brommmm...



nota renjer : 2 kali kena ribut huhu..
dugaan2 hehe...


8 komen tak kire kaki pancing:

anamizu said... Reply To This Comment

dugaan tu..hehe
bulan posa ni renjer x p mncing ke? hehe

renjerkabloi said... Reply To This Comment

anamizu : dugaan ada di mana2 hehe...

bulan puasa ni rehat2 je dulu kot..tapi kalau dah tak tahan turun jugak la kot huhu..port yang dekat2 jela :)

man said... Reply To This Comment

hati2 la selalu renjer :) ingatlah orang yg tersayang hehe~~~

renjerkabloi said... Reply To This Comment

man : renjer mmg selalu igat kat orang yg tersayang pun hehe + + kat si die tu.. ^_^

fauzia said... Reply To This Comment

kat saye ingat dak renjer huhuhu

renjerkabloi said... Reply To This Comment

zia : ingat sangat2 huhuhu..

ahzam said... Reply To This Comment

nasib la ko slmat lagi kih3 boleh jumpe raye nanti :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

ahzam : umur panjang :) jemput la datang rumah raye nanti :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...