SHOOTING SKETSA ?? RENJERSUNGAI



ASSALAMMUALAIKUM




Alhamdulilah la sejak renjer berblog ni rezeki renjer semakin bertambah..terima kasih sangat-sangat kepada  semua yang sentiasa menyokong renjer.."tanpa kamu siapalah aku".. ececece =P

selepas setle shooting last week ramai yang bertanya macam mana renjer boleh di pilih untuk berlakon ni???  oh! kenapa???? why? why??  sebenarye punca dia dari renjer berblog ni la..dari blog renjer ni diorang mula tertarik dengan apa yang renjer cerita kot..hehe..sebenarnye director + producer crew ni cakap, diorang tertarik amek renjer sebab base on ape yang renjer share kat blog ni je.. dari kisah cendawan busut.. kisah memancing ape smue.. ha gitu la sikit citenye..

ala bukannye renjer belakon filem pun..untuk iklan pendek je rasenye..cerita tu nanti mengisahkan perjalanan hidup renjer..dari renjer kecik hinggalah sekarang ni..renjer tak pasti bila cerita tu nak ditayangkan..tapi yang renjer pasti cerita tu nanti mesti menyentap jiwa gak kot kalo base on ape yang Video contoh yang diorang tunjuk kat renjer la.. iklan  ni die lebih kurang ala-ala macam iklan Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) yang dok kuar kat TV skang ni.. camtu la lebih kurang.. temanye :  kisah hidup Renjer dari kecik--- ade tragedi sikit---- hidup susah----- hinggalah mule kenal dunia IT melalui Pusat Internet 1 Malaysia.. dan hidup Renjer sekarang menjadi lebih baik dari sebelum ni..

setiap babak yang renjer lakonkan kebanyakannye memerlukan renjer menitiskan air mata..memang sukar..seorang kaki pancing yang penyabar untuk menitiskan air mata..tetapi disebabkan skrip yang telah  sedia ada,membuatkan renjer sendiri menangis.. kenape Renjer nanges?? adoiyai jangan tanye..  nanti lah tengok sendiri..kang renjer cerita kat sini menangis pulak lagi hehe :p


cuci mata jap.. takde gambar sungai tak sah.. hehe

Sungai Bernam

apa-apa pun kehidupan ni harus diteruskan..setiap manusia ada cita-cita kan..bagi renjer setiap yang dicipta ada kelebihan masing-masing..renjer akan terus berusaha untuk apa pun supaya hidup ini akan lebih mengembirakan..syukur pada TUHAN,engkau punya dugaan semua ada hikmahnya... 


nota renjer : last dialog shooting last week :

‎"jika kita terlalu rasa rendah diri,tidak yakin,tak mungkin kita akan dapat kejar apa yang kita nak,sedangkan kita mungkin akan terlepas peluang yang sememangnya sudah ada"


21 komen tak kire kaki pancing:

pizli said... Reply To This Comment

Wah hebatnya..

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@pizli : hebat ke :P gempak sikit je kot hehe :)

Anonymous said... Reply To This Comment

tahniah renjer..rezeki tanpa diduga. teruskan berblog. pastikan setiap hari ada satu artikel dalam blog anda.

Aishah Jahirah said... Reply To This Comment

tahniah...wah xsabar nk tgk nanti..;)

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Anonymous : alhamdulilah :) renjer sentiasa akan sajikan yg terbaik..tapi renjer dah bz sikit sejak meniaga ikan ni, laptop pulak wat hal, terhempas mase shooting hari tu.. :(

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Aishah Jahirah : renjer pun dah tak sabar hehe :P

Anak Ulu Cheka said... Reply To This Comment

wah tahniah ni, bertambah rezeki dan
memertabatkan pemancing kedunia lakonan...
sape kata pemancing x leh berlakon, dalam hati ada taman tu yg leh menangis hehehe.
tertungu2 ni bila keluar... ranger beritau bila dia kuar yekkk :)

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Anak Ulu Cheka : insyallah..ceita tu nti akan buat orang tahu mcm mane keadaan renjer yg sebenarnye :)

anamizu kaito said... Reply To This Comment

wahhh ! makin bertambah rezeki renjer.. semoga terus berjaya dlm apa juga bidang renjer ceburi ^___^







cik ana.

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@anamizu kaito : insyallah..berkat doa dan dorongan cik ana jugak lah sedikit sebanyak buat renjer bertambah bersemangat :)

Anonymous said... Reply To This Comment

brapa payment dpt filem pendek tu?? renjer blh bg tau ke

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Anonymous : ade la sikit..lebih la dari yang renjer sangka.. 4angka jugak la hehe..:P

Snakehead said... Reply To This Comment

Pergh..dasat la lu renjer..nti wlpn dh brgelar artis,mancing jgn dilupa..

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Snakehead : ala sekali tu je pun dpt belakon hehe.. pancing mane boleh lupe :P

Suazzri Mtb said... Reply To This Comment

Assalam,
Sy tak sengaja terjumpa blog encik renjer. Sy sgt kagum dgn kehidupan anak2 peneroka mcm encik renjer, bagi sy hidup di bandar sekdar mencari rezeki tetapi kehidupan kampung mengajar erti hidup. Sy bangga betul dgn encik renjer. Semoga Allah murahkan rezeki encik renjer.

Yousof said... Reply To This Comment

Waah.. Ini dinamakan rejeki seorang renjer yang penyabar... (terlambat tau pasal ni, agak² dah keluar tv belum cerita pendek tu?)

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Suazzri Mtb : w,salam...trima kasih sudi singgah.. pengalaman dan dugaan la yang banyak membuat kita lebih mengerti :P

semoga kita semua dimurahkan rezeki :)

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Yousof : rezeki kan hehe :P

cerita tu blum keluar pun lagi..nti dah ade keluar, renjer buat post pasal cerita tu :P

Anonymous said... Reply To This Comment

Hi mates, how is all, and what you desire to say regarding this article, in my view its genuinely remarkable designed for me.
Feel free to visit my web-site - drum tobacco

Anonymous said... Reply To This Comment

Asking questions are truly good thing if you are not understanding anything fully, but this article gives nice understanding even.
My page :: golden virginia

Anonymous said... Reply To This Comment

We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your site offered us with valuable information to work on. You've done a formidable job and our whole
community will be thankful to you.
My site - http://asuntoturkista.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...