HASIL SEPETANG CASTING HARUAN



ASSALAMUALAIKUM...


-ESTATE UP-
|
|
Hasil renjer lagi..kali nie ikan haruan pulak..lame jugak dah renjer tak turun casting ikan haruan nie..mlm sebelum renjer turun buru haruan nie, p lepak kedai kopi.. sambil2 dok lepak tu pasang telinga la jugak... ada la member2 yang sempat turun.. dorang ckp musim haruan dah start.. renjer pun apa lagi mmg x kasi chance! terus set time nak turun... pepagi lagi renjer dah turun ke pekan sungkai untuk membeli umpan..biaselah..umpannye dah tentulah katak..kebetulan pulak ade member kol order haruan.. katenye orang rumah dah bersalin.. belum turun memburu lagi dah ade yang order..moge-moge adelah rezeki untuk si ibu yang baru bersalin tu..

renjer gerak ke lubuk estate UP dalam pukul 2.30 petang..cuace jangan tanyela..mak oi panasnye!! mcm panas nak ujan je..sampai ke lubuk lebih kurang jam 3.30 petang.. berbekalkan 35 ekor katak dengan harga 14 hinggit..baru umpan je tu! huhuhu
setibanya di lokasi,rupenye air dah mule surut...renjer pun cepat-cepatla pasang umpan..tak sangka pulak balingan kedua dah mengena... mule je sangkut sekor,pastu sekor...sekor mengena..tapi tak sampai jam 6pm hujan mula turun...
|
-hasil renjer-
|

dah agak dah panas memang petanda nak hujan..tak sempat nak nangkap gambor..ini je la yang sempat..memang dah rezeki takat ni je gamaknye...hehehe kira ada la jugak rezeki ibu bersalin...banyak jugak la nie kan..


nota renjer: sape nak lagi ikan haruan ni meh oder meh!


16 komen tak kire kaki pancing:

cinonex coreyan said... Reply To This Comment

waa buleh tahan hasil nye..=)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

cinonex coreyan: ade la jugak hehe..:)

anamizu said... Reply To This Comment

banyak jugak hasil tu!! ^^

renjerkabloi said... Reply To This Comment

anamizu: rezeki mber2 oder hehe..:)

khairul said... Reply To This Comment

byk tu

renjerkabloi said... Reply To This Comment

khairul: ade la rezeki sikit hehe...:)

man said... Reply To This Comment

banyak la tu!!! dasyat!! lubuk bes ke renjer???

renjerkabloi said... Reply To This Comment

man: lubuk menarik..air da surut..:)

man said... Reply To This Comment

bile nak turun lagi??? banyaknye gune umpan katak??

renjerkabloi said... Reply To This Comment

man: skang nie renjer sibuk sikit..tpi sempat jugak la turun hehe.. umpan katak renjer gune seko2.. tu yang banyak skali turun..:)

azia said... Reply To This Comment

ikan tu mkn katak eiiii...:)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

azia:tu la umpan terbaik.:)

azia said... Reply To This Comment

umpan lain tak boleh ke??? abang saye mcing umpan cacing je..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

azia: boleh je..mcm2 umpan pun boleh tpi renjer gune teknik casting kne la gune katak..:)

kelibat said... Reply To This Comment

gile banyak!...pandai pilih port...arghhh.

renjerkabloi said... Reply To This Comment

kelibat: pot terbaik renjer hehe...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...