RENJER & JURNAL KOSMO.CENDAWAN BUSUT BESOUT 2


assalamualaikum..

-jurnal kosmo hari ini-

Menarik hari ini dalam sejarah renjer..hihi.. ceeyy!!!! tak sangke pulak wartawan dari akhbar kosmo datang cari renjer nak buat cerita pasal cendawan busut...katenye ade lawat blog renjer dan tertarik dengan cendawan busut nie..maklum la bende nie semule jadi dan bermusim..

14.04.2011 khamis tarikh wartawan kosmo (afzan kasiman&family) datang untuk mengetahui cerita sebenar dari renjer tentang cendawan ini....jam 3 ptg di pjk besout 2...nebes renjer huhu!!

-sesi temuramah-
|

selesai je panjang lebar renjer becerita hampir 2 jam jugak la rasenye, air liur pun naik kering hehe..tak sempat nak jamu ape2 dah..wartawan tu pulak ade sesi lain katenye nak ke lumut perak pulak..tapi orang dah datang tak kan renjer tak jamu kan..

cerite panjang pasal cendawan busut ni, mesti la nak kene bagi rase betul dak!? barula orang cakap seindah khabar hehe.. renjer dah sedia pun awal2 cendawan yang siap dikupas tinggal nak masak je lagi...vroommmmm... ke kedai yang berdekatan huhu.. tadaaaa!! mee hailam cendawan busut!! perhh!! sampai menghirup kuah diorang makan! hehe..sedap la tu kot kan kan kan.... selesai je semua,diorang pun gerak la ke lumut..katenye ahad kuar la cerita nie.... tak sabor pulak rase hehe...tungu punya tunggu...

|
-jumaat-sabtu-
|
-ahad -

tadaaaaa!!!
|
|
wah menarik!! hehe.. terase popular je hehe... maklum la kali pertama masuk paper macam gini..siap senyum lebor tu renjer kat tengah2 paper tu berserta koleksi cendawan busut dari felda besout 2.. untuk kosmo cendawan online boleh bace kat sini
|
|
ape pun renjer ucapkan ribuan terima kasih kepada wartawan kosmo afzan kasiman&family kerana sudi datang ke felda kami untuk membuat liputan tentang cendawan...dan terbuktilah cendawan busut bukanlah cendawan yang beracun seperti kes keracunan memakan cendawan liar baru2 ini..




nota renjer:agak2 cendawan ape la yang diorang makan sampai keracunan tu...


10 komen tak kire kaki pancing:

♥ciK-t0ge ♥ said... Reply To This Comment

tahniahhhhh....
hahaha femes kejap renjer yer...

memang patut dikormersial kan cendawan nie..

sebab die sedap sgt!

renjerkabloi said... Reply To This Comment

cik toge: kalau boleh komersial boleh kayo pakcik renjer hehehe

anamizu said... Reply To This Comment

wahhhhhh renjer femes!!!!! ^^

kelibat said... Reply To This Comment

terbaik terbaik terbaik. haha.

renjerkabloi said... Reply To This Comment

anamizu: glmor hahaha...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

kelibat: terbaik baik huhuhu...~~~

azia said... Reply To This Comment

ceyyy!! untung la renjer hehe~!~

renjerkabloi said... Reply To This Comment

azia: untung ke hehe..:)

toyolkiut said... Reply To This Comment

please..
TK masih xleh nk bayangkn rupa ia..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

toyolkiut: klik kat gmbar cendawan tu tengok dkat2..:) xpun save je gmbar tu kang zoom :) cendawan nie semula jadi..harum! sedap! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...