TERJAH LUBUK IKAN HARUAN DI ESTATE SOON SENG





ASSALAMMUALAIKUM....



-ikan haruan-
|


Misi renjer ke lubuk ikan haruan tempoh hari.. cuaca agak panas kat estate ni tambahan pulak pokok sawit sudah banyak ditebang..nak tak nak berjemur jugak la..agak-agak tak tahan lari ke tempat redup nak berteduh...nasib baik la ikan haruan ni mahu makan umpan walaupun cuaca panas...

banyak jugak hasil yang renjer dapat..hampir 10kg jugak la kesemuanya...saiz yang paling besar 1.3 kg je..ok la tu hehe..tapi yang paling besar ni jugak la punca jari renjer terkena kail..sampai tercabut kuku jari..sakit die huh allah je yang tahu.. dalam duk berhati-hati pun kena jugak.. nasib-nasib!! renjer kena cuti memancing la sementara nak tgu jari ni pulih...
jadi sup la nanti ikan haruan ni...



-rehat sebentar bersama dunhill-



nota renjer : ikan haruan ni kata orang kalau makan bagus untuk luka dalaman..


12 komen tak kire kaki pancing:

abah khalisha said... Reply To This Comment

renjer pakai umpan haruan eh???ni kira teknik ni mengilat eh..kita lepar pasti gulung balik tali..tul eh??

Adnan Bakar said... Reply To This Comment

Amboi...udah pegi pulak...habis ler.

renjerkabloi said... Reply To This Comment

abah khalisha : teknik casting.. btul la tu baling tarik tu...tapi renjer guna umpan katak sekor2...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

adnan bakar : ni trip yang lepas la cik nan.. xhabis punye.. kan dah ckp yg besar2 tgu joran cik nan hehe.. ^_^

madi said... Reply To This Comment

banyak tu!!! puasnye kalau dapat layan banyak mcm tu...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : tentu la puas hehe... tambah pulak dapat yg besar2 je..

madi said... Reply To This Comment

dah ok ke jari kena kail tu hihi.... bile boleh turun pulak???

renjerkabloi said... Reply To This Comment

sihat dah pun huhu.. mungkin esok2 dah boleh turun ni..hujan pun dah stop dah..mungkin air sungai pun dah ok ni.. nak join ke?? hehe..

madi said... Reply To This Comment

owahhh menarik tu... tapi bz skit la renjer..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : ala xpela..bila xbz halo2 je renjer hehe ^_^

anamizu said... Reply To This Comment

ceyyyyy! rayban ke tu? :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

anamizu : hihi..ade la orang tu yang bagi hehe ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...