HASIL SUNGAI TERBAIK 2012



ASSALAMMUALAIKUM





Ha tu dia! hehe..hasil buruan renjersungai untuk tahun 2012 ni...bukan dah takde ikan..cuma mase je takde nak ke sungai..asyik trip memburu ikan haruan je..kali ni renjer dah mula la terjah lubuk..lokasi kami kali ni ke sungai kampar tronoh mines..lokasi lubuk ni dah lame renjer tak turun..bertahun jugak dah rasenye..dapat info ikan dah banyak kat lubuk ni dari seorang rakan renjer..ikan jelawat mengamuk katenye...

ape lagi..plan trip la..4 orang renjer ke lokasi lubuk ni..kali ni renjer dengan wan,yas dan mie jawa...lebih kurang pukul 4 petang kami sampai ke lubuk sungai ni..umpan kami macam biase la...pertaruhkan sawit peram la.. memang ade sambutan..balingan pertama dah mengena..joran mie jawa memulakan aksi...




bawak ke ke pukul 6.30 petang kami terpaksa pindah lokasi..port pertama kami sampai tu dah tak sesuai nak labuhkan joran dan berkhemah..banyak sangat keladi bunting hanyut..pindah ke lokasi kedua agak menarik sikit..kawasan ni kurang sikit keladi bunting tu hanyut....selesai je kami dirikan khemah baru kami mula setting joran...

lokasi kedua pun terbaik jugak..tak perlu tunggu lama joran dah mengena..ikan kedua pun joran mie..ikan yang seterusnya baru la joran renjer...dah terus joran renjer yang mengena hehe...7 ekor kesemua ikan jelawat yang kami dapat..4 ekor joran renjer 3 ekor lagi joran mie..yas dan wan je tak de rezeki..asyik lucut je...malam tu kami mancing sampai pukul 3 pagi je..air makin keruh rupanya..mungkin hujan sebelah atas petang hari kami memancing tu...masuk khemah trus zzzzzzzzzzzzzzzzzzz...tarik gear satu hehehe :P

menjelang pagi selepas selesai sesi bergambar,kami pun kemas2 barang terus balik...





nota renjer : ikan patin je kami tak berjaya daratkan..bapak2 patin yang duduk kat lubuk tu..sekali henjut je dah putus perambut..next trip kami nak plan trip ke lubuk sungai kampar ni lagi...kali ni kami nak prepair perambut patin pulak...


42 komen tak kire kaki pancing:

matakail said... Reply To This Comment

oi oi.. xajak lansungggggggggggggggg

renjerkabloi said... Reply To This Comment

matakail : ok2 next trip kita serang hehe..lagi pun air sungai tu dah tak ok..hujan je 2,3 hari ni..

iqbal said... Reply To This Comment

kasor kasor hasil tu boss...
hahaha... terbaik...!!!!

renjerkabloi said... Reply To This Comment

iqbal : kome tak nak join ke huhu... nak layan haruan air belum surut lagi..teruk sangat banjirnye :P

Anonymous said... Reply To This Comment

Com - Celebrities Are The Stars Of Our First Fantasies. [url=http://articleislive.com/02/05/choosing-a-nude-model-for-your-shoot/]articleislive.com/02/05[/url]

iqbal said... Reply To This Comment

boleh boss...

bila nak komplot lagi?
nak jugak rasa beza karen jelawat lombong dgn jelawat sungai... hehehe.
kereta boleh masuk ke tempat tu?

lieynanilaz said... Reply To This Comment

hoho...besar2 ikan jelawat...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

iqbal : jelawat tu kira ori punye..asal tempat tu mmg lombong..tapi air sungai dah mengalir dalam tu..ikan die memang sedap.. kete boleh masuk sampai tepi sungai..port mmg cun kalau nak berkemah.. :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

lieynanilaz : saiz2 2kg je sekor2..tapi rasenye ade yang lagi besar,tapi jauh2 ketengah duduknye :P

Anonymous said... Reply To This Comment

Celebrities Porn. [url=http://articlesbuilder.co.cc/reference-and-education/adult/choosing-a-nude-model-for-your-next-shoot.html]articlesbuilder.co.cc/reference-and-education[/url]

iqbal said... Reply To This Comment

kete boleh masuk sampai tepi sungai? kira boleh sgt la tuh,hehe...
bila nak komplot nanti sms je.
errr hari minggu ni ke boss?

Anonymous said... Reply To This Comment

Assalamualaikum..
penah pegi tmpat ni tp membangau je la....
agk2 bile nak repeat lagi tmpt ni renjer???
boleh teman folo..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

iqbal : minggu ni rasenye belum boleh lagi..hujan je hari2 ha..kalau dah ok air sg nti baru nak plan trip :P pe2 hal nti renjer halo...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

anony.. : port ni memang mase air dalam je best..mase tu la ikan dari sungai masuk.. janji jangan air keruh je.. umpan pun nak kena yang terbaik :)

iqbal said... Reply To This Comment

orait boss...

apa2 halo2 jer...
teman kira jadik jer.. hehehe..
tapi kabor 3 hari sebelom pegi, nak prepare umpan turun temurun.. haha

renjerkabloi said... Reply To This Comment

iqbal : ok xde hal..ir cun nti kite serang hehe :p

Anonymous said... Reply To This Comment

ooo,gitu ke...
teringat plak ngepau ikan susu org menjale ari tu..
sedap gak

iqbal said... Reply To This Comment

anony - ari tu pi yg membangau tu pakai umpan apa boss?

Anonymous said... Reply To This Comment

awok noob je,so pkai umpan cacing suda...
sudahnye ngepau org menjale lagi syok..haha
tp port ni mmg cantik la utk kaki2 mancing..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

anony : ikan susu??

renjerkabloi said... Reply To This Comment

iqbal : port tu mmg banyak bangau hehe....

renjerkabloi said... Reply To This Comment

port tu kalau guna umpan sawit peram atau buah ara ade sambutan... ikan patin besar2 kat port tu...

Anonymous said... Reply To This Comment

@renjerkablointah la renjer.. ikan susu ni org tue awok yg ckp.. kalo org tue buey awok,jwbnye awok buey le renjer blik.. x gitu,haha

renjerkabloi said... Reply To This Comment

kalau renjer tengok ikan tu tau la kot ikan ape namenye..kadang2 lain tempat,lain name2 ikan ni :P

iqbal said... Reply To This Comment

banyak bangau takpe boss... jgn kita yg membangau...
hahaha...

ikan susu..? ala.. ikan yg ada sisik tu.. ha ha ha...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

iqbal : tadi petang aku jenguk jap port tu..dapat satu sentapan hebat,tapi bagi sangkut lak dah..pastu air jadi keruh dah..xde rezeki la..

iqbal said... Reply To This Comment

bukan jauh ke dari trolak? ke ada jalan cilok pi tronoh mines tu?
hujan turun tiap hari skrg ni, ayor tinggi sgt kot..:P

Anonymous said... Reply To This Comment

kelmarin awok pegi port ni, tgh buat perambut ade RELA dtg bgtau ade org mati lemas...
bomba ngan rela trun cari mayat kt ctu,kabonye mayat dari ulu kinta hanyut ke ctu..
seram dibuatnye.Bru ingat nk labuh joran,tros bungkus brg..
so, kalo nk mancin kt ctu baik2 la ye..
Ni bukan crite bohong & bukan rekaan semate-mate..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

iqbal : dari besout lebih kurang sejam je naik kreta.. turun ngn abang aku ptang smlam tu..nek honda city, tu yang laju hehe.. air dalam btul..lagi dalam dari pegi trip yg dapat jelawat hari tu..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

port tu mmg selalu dah orang jumpa mayat..dulu pun yg kes pelajar hanyut tu jumpe kt port tu.. tu yg malam ramai tak berani nk bermalam.. renjer redah je hehe :P

iqbal said... Reply To This Comment

memang tegar... hahahaha...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

iqbal : huhuhu baru tegar hehe :P

Sixth Set said... Reply To This Comment

huii..masak gulai tempoyak tuu syiokk weh..lebeh kurang kelah sedapnye..huhu

renjerkabloi said... Reply To This Comment

sixth set : udah jadi 3 rasa pun ikan jelawat tu.. memang sedap ! :P

mazermusa said... Reply To This Comment

salam encik renjer...berminat sungguh teman nengok ikan jelawat tu...teringin beeno teman nak join....boleh ke encik renje

renjerkabloi said... Reply To This Comment

@mazermusa mazermusa : w,salam.. kalau nak join ape salahnye hehe, tapi ikan ni dapat mase musim banjir hari tu je..

Zakwan said... Reply To This Comment

Baca blog renjer bikin saya berangan2 je..haha...klo le ade masa..ade geng..pergh!!

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

skang musim banjir..lubuk jelawat ni mesti dah best..biasanya klu musim hujan ikan dah mula berkumpul kat lubuk lombong pecah ni..

lama dah xjengok ke lubuk sg tronoh mines ni :)

Rahmat Razali said... Reply To This Comment

yop, teman nak join gak... teman pindah dok kat malim nawar ni..

Iskandar Shah said... Reply To This Comment

@renjerkabloi

salam... kat mana tempat ni kampar ye..boleh tunjuk arah nk g lombong ni bro..

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Rahmat Razali tak jauh dah tu..lombong pecah ni area tronoh mines je.

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Iskandar Shah w,salam..
klu nk ke kampar,cari jalan menghala ke teluk intan,ade satu simpang ke kolej ape tah..jln tronoh mines..sblum jumpak jmbatan sg kampar kona satu simpang kanan,ikut jln pasir..trus je sampai jumpak lokasi ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...