MISI MEREDAH BANJIR




ASSALAMMUALAIKUM



Dalam 3,4 hari ni renjer stop dulu memburu ikan..renjer  borong member-member renjer punye hasil je...diorang masih lagi dengan misi memburu ikan haruan kat estate soonseng tu..banyak jugak hasil diorang sekali turun..puluh kilo jugak la..pagi-pagi renjer pasarkan ikan haruan tu kat pasar felda renjer ni je..baru betul jadi toke hehe... 




misi renjer akan datang nak memburu ikan puyu, ikan keli dan ikan sepat pulak..tapi tak guna pancing la hehe..kali ni renjer nak pakai jaring buatan sendiri je...tu yang renjer cuti 3,4 hari ni..tengah nak siapkan jaring tu la..renjer beli jaring kosong, lepastu batu dan pelampung renjer jahit sendiri je..murah sikit kos kalau buat sendiri ni..siap je jaring tu nanti redah banjir la renjer..harap-harap ade la hasilnye nanti..



nota renjer : kalau dulu renjer anti sungguh kaki2 jaring ni..tapi sekarang renjer pun nak main jaring..ape kes!! xpe..renjer buat undang2 sendiri je..tempat yang orang memancing renjer tak kacau punye :P 


10 komen tak kire kaki pancing:

iqbal said... Reply To This Comment

jgn dapat labi2 udah ler... penat woo nak bukak... hehe

renjerkabloi said... Reply To This Comment

iqbal : hancur la jaring teman kalau labi2 yang sangkut hehe..

Sixth Set said... Reply To This Comment

jaring berpada-pada takpe la jugak...jangan sampai bom/karen/racun....tahniah renjer, kalau dah smpi beli ikan org tu mmg dah btol2 jd tauke!

renjerkabloi said... Reply To This Comment

sixth set : plan2 je cari rezeki :P sambil2 jage lubuk..memancing tetap memancing..menjaring ni time banjir je.. :P sesambil bli ikan kawan2,bagi diorang ade la modal nk beli umpan ke hehe..

anamizu kaito said... Reply To This Comment

wahhhhh tauke besarrrr punye ni!!!
cayalah renjer!!!!






cik ana

renjerkabloi said... Reply To This Comment

cik ana : ya cik apa mau!! ikan sekilo arr!! hihi :P

lan casting said... Reply To This Comment

ape cerita menjaring?? dah berhasil ke??

renjerkabloi said... Reply To This Comment

lan : lumayan lan! huhu.. cume xde gambar je nak tunjuk, hfon dah masuk air hari tu..dah xde gambar wat mase ni :(

lan casting said... Reply To This Comment

dah jadi toke tu bli la camera mahal sikit hehehe.. ikan2 ape dapat menjaring tu??

renjerkabloi said... Reply To This Comment

lan : tu la lan, tgh kumpul duit skit2 la ni.. ikan puyu ikan temakang,ikan sepat ikan keli.. berpuluh kilo la dapat,sekali turun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...