MISI IKAN HARUAN LAGI




ASSALAMMUALAIKUM




-estate soonseng-
|


Misi renjer untuk minggu ni masih lagi memburu ikan haruan..lokasi renjer tetap sama ke estate soonseng..last week renjer ke estate ulu basir..banjir kat estate tu sudah semakin dalam..banyak lokasi yang tak dapat renjer nak redah..nak memancing terpaksa la duduk tempat yang berair..tu yang sampai renjer jatuh parit..redah banjir punye pasal la..jalan punye jalan dalam banjir tu..sekali termasuk tempat yang dalam..perrhh!!berenang la renjer hahaha..henfon pulak dalam poket seluar..nasib la boleh repair lagi henfon renjer ni..dapat jugak la nak bergambar sekali tiap kali turun trip memancing..

intai pulak lubuk estate soonseng...rupanya air baru nak dalam..memang terbaik la..keluar semua ikan-ikan haruan yang duduk dalam gambut tu..setiap balingan umpan dapat sambaran..puas wei!! hehe..minggu ni baru 2 kali trip renjer ke estate ni..tu pun dah cecah 30 kg hasil yang renjer daratkan..




hasil ikan haruan yang renjer dapat ni, renjer pasarkan kat tempat renjer je..belum ade orang luar order lagi..untuk minggu ni rasenye stok ikan haruan memang banyak..trip untuk minggu ni memang belum ade yang helo renjer nak join..ade yang berminat nak join renjer memancing tu cepat-cepat la call..takut nanti bila air dah surut, ikan-ikan haruan tu semua masuk ke kawasan gambut tu balik..susah la sikit nak pancing...

kalau turun dalam minggu ni renjer rase hasil pasti terbaik..jangan lepaskan peluang terbaik! =P jom terjah lubuk!! yihaaaaaa~






nota renjer :    perjalanan nak ke estate soonseng dari felda renjer hampir 1 jam.. hanya motosikal  sahaja yang boleh sampai ke estate ni..jom join renjer, motosikal disediakan..hehehe



10 komen tak kire kaki pancing:

iqbal said... Reply To This Comment

As Salam tuan,

boleh saya join kasting ruan ujung minggu ni? klu boleh, dari ipoh saya datang... huhuhu

renjerkabloi said... Reply To This Comment

ok..mggu ni renjer xde trip dengan sape2..nti jumaat call renjer balik ok..sedia umpan siap2 :P

madi said... Reply To This Comment

minngu ni aku balik..aku nak join layan ruan..malam kita buat sup huhu...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : ok tak de hal..minggu ni memang trip haruan je..

kamal said... Reply To This Comment

tuan renjer besok pagi saye ambik ikan haruan kat pasar..jumpe pagi esok...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

kamal : ok cun..renjer tunggu kat port biase esok..bawak dalam 20kg je pagi esok..

iqbal said... Reply To This Comment

huih....

belom turun dah ada booking.. memang murah rezeki tuan renjer la... hehehe

renjerkabloi said... Reply To This Comment

iqbal : rezeki tang ikan je..alhamdulilah la :)

esok jadi nak join renjer memancing haruan kan??

aishah said... Reply To This Comment

banyaknye dapat...brape sekilo???

renjerkabloi said... Reply To This Comment

aishaH : banyak je hehe..rm15 je 1kg..nak ke? :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...