TEAM RENJERSUNGAI MAKAN BESAR



assalammualaikum





Hasil yang besar makan pun mesti nak besar kan hehe..selesai musim cendawan tempoh hari..ni la last gambar yang renjer ade..selebihnye tak dapat renjer nak selamatkan..3 hari renjer tak jenguk blog renjer ni..hari-hari turun memancing,balik dah penat tak sempat nak bukak blog dah..last musim cendawan tempoh hari renjer ade turun memburu ikan haruan kat estate ulu basir..yang malangnya renjer jatuh parit mase memancing tu..habis henfon renjer masuk air..buat mase ni tak de gambar la blog renjer ni hurmmm :(  henfon renjer tu la satu-satu nya punca bahan untuk blog renjer ni..

2.3 hari ni pulak renjer ke estate soonseng je..air mula banjir dah kat estate tu..memang pesta ikan haruan la..2 hari je renjer turun dah dapat 28 kilo semua..banyak la dah stok ikan haruan renjer..kalau ade yang nak oder ikan haruan tu boleh la helo-helo renjer nanti...


-tomyam cendawan busut-
|




nota renjer :  2 hari trip ikan haruan ke estate soonseng..satu gambar pun tak ade..harap-harap ade la rezeki nak dapat hfon baru..



10 komen tak kire kaki pancing:

hakim al-ikhsan said... Reply To This Comment

selase ni aku nak join..kite repeat balik...haha...kli ni aku yakin leh menang

renjerkabloi said... Reply To This Comment

hakim : ok..memang selasa ni kami turun awal..ko beli la umpan siap2 ptang ni :P

boleh menang ke huhu :P

lieynanilaz said... Reply To This Comment

makan besar tak hajakk...keh keh...tumpang simpati dengan kisah henfon tu...harap2 dapatlah cari yg baru..baru meriah blog dengan gambar2 ikan....

renjerkabloi said... Reply To This Comment

lieynanilaz: harap-harap macam tu la...

coit. said... Reply To This Comment

oi! mana gambar aku???

renjerkabloi said... Reply To This Comment

cot : dah dapat makan mane nak ingat bergambar huhu :P

madi said... Reply To This Comment

tu dia aih makan xajak aku no! truk2...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : hahaha lupe der..ko la senyap je semenjek 2 menjak ni :P

aishah said... Reply To This Comment

sedapnye tomyam tu....

renjerkabloi said... Reply To This Comment

aishah : sedap sangat2 hehe :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...