TRIP KE ESTATE SOONSENG PART 2



ASSALAMMUALAIKUM


-estate soonseng-
|


Trip part 2 kami masih lagi ke estate soonseng dengan misi memburu ikan haruan...kali ni renjer bersama abang renjer (atam) dan juga rakannya (bro amin) dari seremban berserta 2 orang lagi rakan dari felda renjer..azri dan abang iparnya dari gombak...

lebih kurang jam 8.30 pagi, selesai lah renjer jual ikan kat pasar..kami bergegas ke pekan sungkai dulu cari umpan..selesai je semua kelengkapan memancing,baru kami gerak ke lubuk..lebih kurang jam 11 pagi kami gerak..azri dan abang ipar die je gerak dari awal pagi lagi..


-bro amin-
|



lebih kurang jam 12 kami sampai kat lokasi estate ni..fisrt sampai kami singgah kat kedai makan estate ni..kat sini kami jumpa azri dan abang iparnya..diorang rehat dulu sementara menunggu renjer sampai..cuaca hari tu betul-betul panas..selesai diorang makan baru renjer mulakan perjalanan ke lokasi yang seterusnya..

lokasi yang renjer bawak ni kurang sikit hasilnya..tapi lokasi ni jela pun yang ada tempat boleh berlindung dari panas..sementara menunggu cuaca makin redup..kami masing-masing cuba nasib kat lokasi ni je...


-azri-
|


bawak ke pukul 4.30 petang kami mula berpindah lokasi..kami berpecah..renjer atam dan bro amin ke lokasi sebenar lubuk renjer..azri dan abang iparnye ntah ke lokasi mane..mungkin diorang dah balik kot..cuaca makin gelap dah petang tu.. lebih kurang jam 5 petang  hujan mula turun..lebat jugak hujan tu,tapi setengah jam je dah berhenti..

peluang terbaik la kalau hujan kat estate ni..air makin sejuk baru ikan haruan ni naik ke permukaan air..sekor-sekor kami daratkan..yang bestnye saiz ikan yang kami dapat besar-besar je semua...lebih kurang jam 7.30 baru kami stop memancing..sampai gelap jugak la..sambaran demi sambaran punya pasal la sampai lupa hari dah nak malam hehehe :P





nota renjer :  hasil boleh lagi terbaik kalau hujan awal pagi kat estate ni..atau cuaca mendung je dari pagi..

fuad rawang : sory sangat xsempat nak jumpe kat estate tu..line hfon xde nak contact bagi tau lokasi kat estate tu..


15 komen tak kire kaki pancing:

hakim al-ikhsan said... Reply To This Comment

Lubuk haruan terbaek

renjerkabloi said... Reply To This Comment

hakim : next trip kita serang lagi port ni..dapat hasil kita wat sup lagi hehe :P

madi said... Reply To This Comment

perh!! besar2 tu..lokasi yang hari tu jugak ke renjer??

kamal said... Reply To This Comment

ade lagi ke ikan haruan ni tuan renjer??

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : lokasi biase tu la..dapat besar2..lepas hujan tu lagi best la casting :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

kamal : kalau nak ade je lagi..tapi tak byak la..kalau nak byk renjer kena turun cari lagi la...

anamizu kaito said... Reply To This Comment

renjer and the team makin mengganas! weehuuuu~ hehe







cik ana

renjerkabloi said... Reply To This Comment

cik ana : wehuuuu..cik ana pulak makin ganas mkn ikan sungai huhuhu... best kan isi2 ikan2 sungai ni hehe..

Mohd Zamri Bin Ismail a.k.a Yie said... Reply To This Comment

Tahniah renjer :) meriah betul hasil.hehehehe

mameramni said... Reply To This Comment

banyaknye la ikan dalam tong tu...adoi..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

mohd zamri : rezeki renjer tahun ni byk ikan haruan je :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

mameramni : tu kia sikit je, kalau mase banjir hari tu lagi banyak..musim haruan kat tempat renjer ni dah nak ke penghujung :P

wanPb said... Reply To This Comment

perghhh..bnyak tu bro renjer..turun dengan bro amin tu,dari jauh datang die ye..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

wanPb : minat punye pasal..jauh2 pun die datang :P kira lumayan jugak la hasil kami hari tu..

bpk muliadi said... Reply To This Comment

KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل

KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل

KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...