SEPAT CELORENG GERGASI PART 2




ASSALAMMUALAIKUM






Cakap je pasal nak memancing ikan sepat ni mesti ramai member renjer yang akan tarik diri..takde yang nak join..nampak je macam mudah memancing ikan sepat ni...bagi renjer memancing ikan sepat ni la yang paling menguji kesabaran...bagi yang dah pernah mencuba..pasti akan cakap susah wooo!! pantang bergerak sikit je berterabur ikan sepat ni lari...

kalau nak dapat banyak, kena menjala dan menjaring la kan..tapi name je kaki mancing mesti nak memancing..biarpun hasil dapat sikit tapi kepuasan tetap ade..betul dak??




bila betul-betul faham teknik memancing ikan sepat ni insyallah boleh dapat banyak..lokasi nak kena betul, kedudukan nak kena betul, rod pancing jangan guna yang berat-berat.. semua tu nak kena faham...termasuklah umpan..

umpan terbaik untuk ikan sepat ni renjer guna cacing halus tu je..ala cacing yang selalu duduk kat air limbah tu..yang merah-merah halus-halus tu..ada yang cakap susah nak pasang kat kail.. ha sebab tu la renjer guna mate kail dx eagle wave saiz 5 tu je..tali pulak 8lb je..semua serba halus la..kalau nak berguru dengan renjer cara memancing sepat ni meh la..sharing is caring kate omputih..hehe =P






nota renjer : relex je duduk bawah pokok.. kalau kena lubuk la memancing ikan sepat ni huh! melentik-melentik joran hehe...:P



17 komen tak kire kaki pancing:

hadi lokel said... Reply To This Comment

renjer..klu nk g ngail sepat lg,halow2 r sy..
teringin nk lyn sepat..hehe

lieynanilaz said... Reply To This Comment

sedapnya ikan sepat lagi2 yg ada telur..huhu.

anamizu kaito said... Reply To This Comment

sepat ronggeng! yeahhhh lazat hingga menjilat jari..hehe





cik ana.

emy zulaiha said... Reply To This Comment

alamak tak pernah memancing..so tak tau pon istilah2 yg rnjer ckp tue :) hehe

Anak Ulu Cheka said... Reply To This Comment

sepat celoreng best jugak nama ni dari sepat ronggeng tu

nasib x sepat belang :)
buat ikan salai best oooo...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

hadi lokel : kalau dekat jom la kalau nak join renjer memancing sepat ni...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

lieynanilaz : sedat sangat2, renjer suke sepat ni wat masak pedas je..perhh!! :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

cik ana : ni bukan ikan sepat ronggeng la..ni ikan sepat siam..besar2 ikan die..kalau sepat ronggeng tu kecik2 je..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

emy zulaiha : kalau tak tahu,rajin2 la singgah blog renjer ni..macam2 info tentang ikan ade :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

A U C : renjer yang bagi name (sepat celoreng) ni..dulu pernah artikal ikan sepat ni masuk majalah sirip.. ikan sepat ni kalau bakar,cecah air asam memang sedap :P

Deru Ombak said... Reply To This Comment

Wah.. Sepat lagi... :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

deru ombak : kalau xde umpan nak memancing haruan, renjer mancing la ikan sepat ni..relex sikit.. nak ke sungai,air lak xok lagi..

emy zulaiha said... Reply To This Comment

baek renjer..hehe sepat pree utk kenduri xdok ke?muahaha :p

renjerkabloi said... Reply To This Comment

emy zulaiha : kalau rajin datang melawat renjer boleh la renjer bagi sepat hehe :P

erlias said... Reply To This Comment

ikan sepat pun dapat pancing??? uish3!

renjerkabloi said... Reply To This Comment

erlias : ha terkejut??? hehe.. tahu teknik memang boleh memancing ikan sepat ni :P

Zakwan said... Reply To This Comment

Renjer..klo umpan rumpai/lumut plak camne?mujarab x?lumut yg camne tu ropenye ye?bru nk try lyn sepat..parit blah teman ni punye le byk..beso2 plak tu..6-7 ekor sekilo tuuuuuu...

P/s:teman blah teluk intan ni haaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...