TRIP 14 MEI


ASSALAMMUALAIKUM..


-banjir lagi-
|
|
|
|
|
V

Trip renjer ke lubuk sungai bernam yang di rancang untuk turun pada malam 14 mei telah dianggap gagal kerana air sungai tiba-tiba menjadi semakin dalam…renjer turun pada jam 10 malam,sampai ke lubuk lebih kurang jam 11.30 malam dan tidak menyangka rupanya hujan yang turun pada sebelah petang hari di sebelah daerah tanjung malim menyebabkan air sungai semakin naik..terpaksalah renjer membuat keputusan untuk menukar tapak kemah ke tempat lebih tinggi kerana takut air yang naik mendadak..
selesai mendirikan khemah, renjer pun melabuhkan joran yang sudah sedia utk beraksi hehe... tunggu punya tunggu dan menunggu hemmm... kejap-kejap sujud je joran tapi bukan kerana ikan yang menyentap tapi hanya sampah-sampah yang semakin banyak hanyut dan tersangkut di tali joran..ciss!! dasar manusia tak mencintai alam sekitar!! letih di buatnye!!! rasanya memang dah tak sesuai lagi untuk mencuba nasib,kemas semua joran dan masuk khemah terus tido huhuhu..bangun jam 8 pagi tu,lena dibuai unggas hehe.. jenguk je kepala..tengok-tengok...arhhh!! keruhnye air!!! hemm..KECEWA. kemas-kemas semua barang, renjer berangkat pulang.. sempat singgah di estate upb.. kebun sawit pun dah banjir rupanya..ramai kaki pancing yang mencuba nasib memburu ikan haruan..sempat la renjer snap 2,3 keping gambar aksi diorang nie menduga ikan haruan...renjer nak join pun umpan katak tak ade..jadi camera man jela sekejap..hehe..




nota renjer : dah tertulis la tu tak de rezeki renjer untuk trip kali nie..





12 komen tak kire kaki pancing:

ahzam said... Reply To This Comment

hak3 huhuhu..xde rezeki la tu, next trip la renjer~~~

renjerkabloi said... Reply To This Comment

ahzam : a,ah dah tertulis hehe..ala air truk memang la..kalau ok je air slalunye x pernah mengecewakan renjer kat lubuk tu:)

ahzam said... Reply To This Comment

banyak mase boleh serang lg hehee...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

ha tau pun hehe.. ko tunggu la next trip huhu^-^

man said... Reply To This Comment

next next next renjer hahahah....

renjerkabloi said... Reply To This Comment

man : xdehal lah.. boleh rehat dulu hehe kerja pun dah bertimbun nie :)

anamizu said... Reply To This Comment

alah renjer saje je kot kasi chance ikan2 tu bersenang lenang di air banjir tu..
esok2 mau kena habuan besau lagi tu! hihi

renjerkabloi said... Reply To This Comment

anamizu : tepat tu hahaha...lagi pun yg dalam pti ais tu xdan lg kite habiskan hehe..

Khairil said... Reply To This Comment

memancing ni banyak kepada nasib yer...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

khairil : memang nasib hehe..tpi kalau dah byk pgalaman jdi lebih mudah la nk dpt hasil..:)

anamizu said... Reply To This Comment

ini kalo bakor cicah air asam perhhh!
memang meleleh air liur nih renjer!
aadehh laporr T__T

renjerkabloi said... Reply To This Comment

anamizu : nie trip yang xde hasil camne nak bakor hik3 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...