HASIL TRIP KE SUNGAI PERAK



ASSALAMMUALAIKUM





Misi turun ke lubuk kg kepayang sungai perak berhasil dan renjer berjaya daratkan seekor ikan krai seberat 3 kg dan juga 3 ekor ikan patin lawang...sampai ke lubuk tu seawal jam 3 pagi.. selesai je pasang khemah dan prepair perambut semua, barulah joran dilabuhkan...pagi tu agak kecewa sedikit la sbab umpan yang dilabuh takde yang sudi..cuma ikan-ikan kecil je yang mengusik.. yang tak tahannya bile tarik je joran asyik menyangkut.. sampai habis perambut yang sudah siap diikat.. akhirnya keletihan je yang dapat huhuhu.. 2 pek perambut kail habis ditelan kayu reba.. last-last renjer masuk khemah terus tido je.. menjelang pagi baru plan nak ke lokasi lubuk yang lain...



lubuk kedua pulak lebih menarik..labuh umpan kira-kira 10 minit je dah ada yang sudi..tu dia ikan krai besar punye huhu..nie yang nak wat berminyak mulut bila dibakor ikan nie hehe...tapi tak sampai petang memancing, dah gelap semacam je cuaca.. brummm hujan dah..spoilt da!! tapi kira berhasil tu kira trip ok la...tu je rezeki yang dibagi alhamdulilah! ^_^




trip seterusnya mungkin renjer akan turun ke sungai perak nie lagi..tarikhnya mungkin sabtu ahad minggu sebelum puasa nie..sape-sape nak join boleh la halo-halo nanti...





nota renjer : bulan ramadan nanti boleh la gantung joran dah hehe...


10 komen tak kire kaki pancing:

anamizu said... Reply To This Comment

perhhhhh!!!
bau ikan bakar dah nih!! ^________^

renjerkabloi said... Reply To This Comment

anamizu : tuk cik ana sentiasa ada hehe..ikan bakor lagi!! :)

n0n0n said... Reply To This Comment

nice....sungai perak kg. kepayang ni kat mana bos?yg teman biasa g kat bota je...jln nk ke lambor kiri tu...

matakail said... Reply To This Comment

sabo aje le yop

renjerkabloi said... Reply To This Comment

nonon : kg kepayang nie jln nak ke bota jugak..lps jmbatan ipoh lumut tu belok ke kiri..xjauh dari simpang tu...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

matakail : sabo kan sparuh dari iman hehe..nti lps raye la kite bikin trip lagi :)

man said... Reply To This Comment

besarnye ikan krai tu!!! wat bakar ke nanti tu???

renjerkabloi said... Reply To This Comment

man : selesai dah pun man.. wat masak 3 rasa je malam tu.. sedap dol!!! :)

anamizu said... Reply To This Comment

dah ramadhan nih renjer..hehe

renjerkabloi said... Reply To This Comment

anamizu : ye cik ana..slmat myambut bulan puasa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...