LAIN DIBURU LAIN YANG DAPAT


ASSALAMUALAIKUM
|
v

Trip memburu ikan belida kali ni agak kecewa sedikit.. lain yang diburu lain yang dapat.. umpan anak udang yang disediakan tempoh hari kesemuanya mati.. arhh!! gara2 bateri pam oksigen low... lupe nak tukar bateri malam tu.. balik main futsal malam tu dah penat trus tido je..bile bangun pagi esoknye, tengok semua udang dah tak bernyawa..nak tak nak gerak jugak la ke lubuk.. sampai di lubuk lebih kurang jam 9 pagi.. sejam labuh umpan, ape pun tak sentuh.. last2 sujud jugak rod renjer..kalau ikan belida biasenye mesti akan melambung... lain macam je care tarik.. ingatkan toman 10 kilo..lawan punye lawan.. hah!! se kali labi-labi!! hahaha.. sakit perut gelak.. tapi tu pun mendarat dekat 10 kilo ade rasenye lelabi tu...

-sg ampangan-
|
|
|
V
|
sebab tu renjer tak nak pakai umpan udang yang dah mati nie..lain yang diburu lain pulak yang dapat hik3...nasib baik la renjer ade bawak jugak umpan sawit peram... lebih kurang jam 3 petang, berumpankan sawit peram pulak tetibe je mesin shimano renjer disentap hebat lagi sekali.... perhh!! kali tak lain la dah hehe... tu dia ikan patin rupanya..5.7kg pulak yang mendarat... tapi takde gambar nak tunjuk.. tetibe je henfon renjer wat hal..hemmm..


kene turun pulak la kali ni cari udang galah... pastu tunggu ko wahai si belida.. next trip harap-harap tak kecewa lagi la nak daratkan ikan belida nie hehehe....


nota renjer : lain di buru lain yang dapat..
Ha macam tu la rezeki kaki pancing nie...

6 komen tak kire kaki pancing:

matakail said... Reply To This Comment

cuba lg. :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

matakail : cuba dan cuba dan terus cuba hehehe....

Anak Ulu Cheka said... Reply To This Comment

huh kalau jual mahal jugak tu :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

anak ulu cheka : berbaloi hehe,, dapat jugak tambah2 peralatan memancing :)

man said... Reply To This Comment

patin dapat labi2 dapat tu dah kira untung la tu hahaha...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

man : rezeki hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...