MISI 2 HARI RENJER BERSAMA TEAMPANCINGARA



ASSALAMMUALAIKUM






lokasi
|
|
|
|
V

Selesai sudah trip renjer bersama team pancing ara menerjah ke lubuk sungai bernam untuk memburu 3 jenis spesis ikan..lebih kurang 11.00 pagi renjer dan team pancingara sudah berada di lokasi lubuk pertama dengan hajat ingin menduga ikan kelabau serta memancing udang untuk dijadikan umpan untuk menjerat ikan belida pulak nanti..agak mengecewakan jugak la ikan kelabau yang ditunggu tidak muncul walaupun air sungai cukup baik.. ha macam tu la kalau dah takde rezeki hihi.. jam 6:30 petang.. semua sudah bersedia untuk keluar ke lubuk seterusnya..hasil lubuk pertama hanya berjaya mendapat beberapa ekor udang untuk dijadikan umpan dan ikan-ikan seperti truboi,selais,dan ikan selat.. bagi renjer, itu sudah dikira gagal ketika berada di lubuk yang pertama..



jam 9:00 malam sudah berada di lubuk seterusnya.. hajat kali ini untuk menduga si ikan patin.. masing-masing sudah bersedia dengan umpan masing-masing.. sejam menunggu dah akhirnya semua sudah keletihan termasuklah renjer..mane taknye lubuk pertama kami cukup mencabar.. hampir satu km kami semua meredah hutan untuk sampai ke lubuk pertama...dah penat ape lagi tidor laaaa!! ape pun tak boleh!! hahaha... tapi ade yang tak boleh tido malam tu huhu di usik penghuni sungai.. die nak gurau-gurau je tu kih3...


menjelang pagi misi terakhir kami adalah menjerat si ikan belida..cukup banyak kelibat ikan belida di lubuk ini.. tetapi umpan pulak tidak mencukupi.. sempat berjaya mendaratkan seekor sahaja ikan belida berat lebih kurang sekitar 5 kg.. kire ok lah tu misi kali ni ade jugak la monster hehe.. pe lagi masing-masing posing bergambar kenangan la...huhu


3 spesis ikan yang ingin di buru tetapi hanya satu spesis sahaja yang berjaya di jerat.. selebihnya hanya ikan lampam dan lain-lain.. kire ade jugak la hasil trip kami nie..







nota renjer : ape pun trip kali nie telah meninggalkan seribu kenangan..
next trip kite set yang lebih terbaik...

8 komen tak kire kaki pancing:

matakail said... Reply To This Comment

lain kali kami bertandang lagi..yehaa..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

mata kail : kali nie kite nk kene ade umpan yg cukup :)

anamizu said... Reply To This Comment

di usik penghuni sungai ke di usik penghuni hutan???
hannntuuuuu!!!!

renjerkabloi said... Reply To This Comment

anamizu : tu kire dah betul la tu hahaha,,,,

man said... Reply To This Comment

sekor pun da berbaloi kalu besar macm tu!! :)

ahzam said... Reply To This Comment

otai sungai tu..sikit hari lagi ko + dasyat la huhuhu..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

man : tapi kalau dpt byk ekor lagi berbaloi baloi hehe..:)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

ahzam : sikit hari lagi ke zam??? hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...