RENJER SUNGAI ON MEDIA LAGI



ASSALAMMUALAIKUM







Beberapa hari lepas, Renjer menerima satu panggilan..  dari pihak kementerian katenye..nak datang berjumpa renjer untuk sesi fotografi dan menemubual renjer..mereka ni tertarik dengan blog renjersungai  berkenaan cendawan busut atau cendawan tahun.. dulu pun pernah renjer didatangi dan di interview oleh sorang wartawan  kosmo berkenaan cendawan jugak..


setelah tiba hari yang dijanjikan dorang nak datang tu, lebih kurang jam 2 petang,  dorang pun sampai ke felda renjer ni..gempak gak wo! siap bawak profesional photographer dengan macam-macamlah shooting set dorang.. .nerves renjer weh!! dah la canggih-canggih camera yang diorang bawak tu..lokasi pertama shooting : renjer bawak dorang ni kat tempat tumbuhnya cendawan busut ni..kat kebun sawit dekat area felda renjer ni..




selesai je sesi  photoshoot  renjer bersama cendawan busut ni, kami pun ke pusat jalur lebar pulak..dimana tempat yang renjer mula-mula mengenal IT ni, kat mane lagi kalo bukan ofis cik ana..  kali ni dorang nak shoot scene renjer sedang gunakan komputer dan sesi menemubual renjer pulak..

sebelum habis sesi photoshoot  tu dorang mintak tolong renjer carikan bebudak  untuk shoot scene kanak-kanak menggunakan netbook 1 malaysia katanya..dan seterusnya shooting  untuk kedai runcit dan kedai makan (usahawan luar bandar) tapi yang sayangnye, renjer bizi sakan di interview sampaikan tak sempat nak  snap gambar dorang shooting mase tu..lagi pun camera renjer cap ayam je, segan ah nak guna..yang 2,3 keping ni pun renjer curi-curi je tangkap hehe...




lebih kurang jam 6 petang selesai la semua kerja-kerja dorang shooting..sebelum dorang balik tu renjer sempat la ajak dorang ni datang ke rumah renjer..sempat singgah sekejap je la pun..dah lapar semua katanya..nak pergi makan and terus balik kl je..tak sempat renjer nak sajikan ape-ape pun kat dorang ni, cuma renjer sempat bekalkan dorang buah rambutan ajela..petik sendiri.. fresh dari pokok.. hehe

dan yang last sekali renjer sempat tanye la kat dorang ni..ape yang dorang nak buat dengan hasil shooting tu semua.. katenye maybe berkenaan something macam artikel pasal bisnes.. ermmm.. entahlah.. tunggu jelah nanti ape yang akan terjadi pun.. macam surprise la pulok.. 





nota renjer :  agak-agak gempak tak artikel tu kan??? tak sabar nak tunggu ni hehe.. :P


37 komen tak kire kaki pancing:

madi said... Reply To This Comment

makin popular la renjer hahaha.. dasyat arr!!

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : popular mane pun hehe :P

diorang buat artikal tentang cendawan tu je :P

pizli said... Reply To This Comment

Wow glamer ni...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

pizli : hehe glamer ke :P neves wo! mase shooting tu :P

anamizu said... Reply To This Comment

makin mantop RENJER skang!!
dah nak jadi artis dah..
nak saaaaaaaaiiinn =P





cik ana

lieynanilaz said... Reply To This Comment

wah makin glemer orang2 felda besout..hehe...:)

Fatin Mraz said... Reply To This Comment

finally..dapat gak fm tgk caner rupanya cendawan yg tumbuh kat busut.. berguna gak busut tuh ye..

hehee..

nway, best nye renjer. kosmo dtg carik buat liputan nih..
semoga terus sukses ya!

bila keluarnya artikel tuh renjer?

Anonymous said... Reply To This Comment

fir_epiphone

assalamualaikum renjer.. murah rezeki renjer,, alhamdulillah.. utk pengetahuan renjer, stiar kali on pc n internet, sy tgk blog renjer.. suke tgk pic renjer mancing.. hehe.. sy dr jb,, skrg menetap sementara kt puncak alm.. semoga allah beri keselamatan kt renjer, n sentiasa dimurahkan rezeki,, insyaallah..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

lieynanilaz : tak de la glamer mane pun hehe :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

cik ana : kerana cik ana jugak renjer sampai ke tahap ni :P terima kasih tau cik ana! nti renjer blnje mkn ikan besar lagi :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

fatin mraz : renjer pun tak pasti lagi bila artikal tu akan di siarkan :)

tak sabar jugak nk tgu ni :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

fir_epiphone : terima kasih sebap selalu singgah blog renjer :)

semoga kita sama2 dimurahkan rezeki :P

Abe Din said... Reply To This Comment

Ye ker... Renjer nak jadi artis ? Jangan lupakan kitorang dah la...kihkih

gagak hitam said... Reply To This Comment

salam bro.. gua pon tiap kali on pc, blog renjersungai ni mmg wajib gua lawat.. kalo tak lawat mmg rasa x lgkap hidup gua..terbaekla bro! semoga rezeki renjer semakin bertambah..aminn

renjerkabloi said... Reply To This Comment

abe din : tak de nye sampai nk jdi artis la kot hehe.. sape la renjer ni kan :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

gagak hitam : peminat renjer ni! terima kasih la selalu sggah.. renjer akan terus berkongsi ilmu dengan semua :P

semoga rezeki kita semua jugak di murahkan :)

Junaidih. S said... Reply To This Comment

tahniah bro...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

junaidih. s : ye taniah2! :P

yazz said... Reply To This Comment

syabas bro...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

yazz : terbaek! hehe :P

abah khalisha said... Reply To This Comment

femes renjer..abah khalisha nak tumpang glamour lah cmni.,.hahahahah

renjerkabloi said... Reply To This Comment

abah khalisha : xde glamour mane pun hehe :P

Anonymous said... Reply To This Comment

tahniah renjer. nanti klu dah tau majalah/tv mana nak kuar, info2 lah kat sini :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

renjer pun tak tau dah ape ceritenye..kalau dah kuar kang renjer buat la entry pasal tu kang :P

Tokan said... Reply To This Comment

Waaaaa...nak balakon jugak...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

tokan : jom kita blakon hehe..wat drama memancing hehe..untung2 jadi popular huhu :P

Anonymous said... Reply To This Comment

I can not thank you adequately for the posts on your web site. I know you'd put a lot of time and effort into them and hope you know how much I appreciate it. I hope I'll do exactly the same for someone else at some point.
my site is on [url=http://cheapfamilyvacations.blogspot.com/]family vacation spots[/url].

Anonymous said... Reply To This Comment

Thank you for the blog post. Jones and I have been saving for a new e-book on this issue and your blog post has made all of us to save money. Your thoughts really answered all our issues. In fact, more than what we had thought of prior to when we came across your great blog. I no longer have doubts including a troubled mind because you have really attended to our own needs in this post. Thanks
[url=http://www.weddingplannerphotography.com]Beach wedding[/url]

Anonymous said... Reply To This Comment

I absolutely love your blog and find a lot of your post's to be precisely what I'm looking for. Would you offer guest writers to write content for yourself? I wouldn't mind composing a post or elaborating on a lot of the subjects you write regarding here. Again, awesome blog!
My site is [url=http://educationaltoysfortoddlers.blogspot.com/]educational toys for toddlers[/url].

Anonymous said... Reply To This Comment

Useful content and awesome design you got here! I want to thank you for sharing your solutions and taking the time into the stuff you publish! Sublime work!
[url=http://acnetreatments250.blinkweb.com/]Home remedies for acne[/url]

Anonymous said... Reply To This Comment

This blog was... how do you say it? Relevant!! Finally
I've found something which helped me. Appreciate it!
My web page ... take a step Back and literally

Anonymous said... Reply To This Comment

bottes ugg pas cher evyfahph bottes ugg vaanzhjz chaussures ugg ntmoqhbe ugg australia nnazhtou ugg france gxetngkm ugg pas cher krwakpva ugg yecjrmpe

Anonymous said... Reply To This Comment

michael kors bags vomeqikq michael kors handbags ihqgqipk michael kors outlet omjfcyqa michael kors purses scoqaihk michael kors sale pvnagreg Michael Kors zfeyifpe

Anonymous said... Reply To This Comment

hollister qnxsuhss hollister uk vjernsyp hollister outlet uk jwwusdcj hollister sale kvpyijlz hollister uk sale tdfnmdpq hollister sale uk oumvlyya cheap hollister qkayrobx hollister outlet vjrcikvk hollister london dmzrvaqp

Anonymous said... Reply To This Comment

tory burch jwrywrnm トリーバーチ iphoneケース seuuwral トリーバーチ バッグ gmgllyde トリーバーチ 財布 stzxkllq トリーバーチ 店舗 ndqucrvu トリーバーチ 靴 hxwhthwe トリーバーチ iaedhoke トリーバーチ新作 qazpmbqu

Anonymous said... Reply To This Comment

nike norge mojgnzjx nike shox dame tewouwmt nike shox norge ynzzjrgo nike shox sko riczcujc nike shox ytmyprxm nike sko norge emuzrghk nike sko p? nett qoilbkmy nike sko biianipa nike lnwjfhtc

Anonymous said... Reply To This Comment

hollister tzpfiipu hollister uk naurdaaz hollister outlet uk vhqxtixm hollister sale micgvnew hollister uk sale ldovxykg hollister sale uk sbehriim cheap hollister mnxixgdc hollister outlet djrxuafz hollister london ubvpbuja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...