IKAN KELABAU LAGI



ASSALAMMUALAIKUM





-ikan kelabau-
|

Misi renjer yang seterusnya..masih lagi lokasi yang sama dan lubuk yang sama dekat sungai bernam ni..hasil renjer kali ni seekor ikan kelabau dan seekor ikan lampam je..bukannya dah takde ikan kat lubuk ni,cuma air sungai je semakin keruh..mungkin hujan lebat di sebelah atas menyebabkan air sungai menjadi semakin keruh...

nak buat macam mana kan..nasib la sempat jugak daratkan ikan kelabau ni..ikan-ikan kat lubuk ni kalau air dah keruh memang takkan makan umpan dah..tambah pulak kalau menggunakan umpan sawit peram ni..memang dah takde harapan la..renjer kena rest dulu la sementara menunggu air sungai pulih dari keruh..harap-harap tak hujan la dalam masa 2,3 hari ni..barula renjer boleh nak plan untuk next trip : )





nota renjer : nasib la sempat jugak dapat hasil  :) takat tu je rezeki renjer hehe.. ^_^


18 komen tak kire kaki pancing:

orang johor said... Reply To This Comment

tak pernah dengar name ikan ni?? tengok lagi la tak pernah.. sedap ke ikan ni tuan blog???

renjerkabloi said... Reply To This Comment

orang johor : perhh!! ikan ni la yang paling renjer suka..

ikan kelabau ni memang tak semua sungai ade..

lieynanilaz said... Reply To This Comment

kalaulah saya ni jiran renjer..mau hari2 bagi pinggan kosong..

jap..jap..renjer mesti orang jawa...kat besout pun ramai kan??

renjerkabloi said... Reply To This Comment

lieynanilaz : hari2 mkn ikan sungai hehe..

renjer ni orang banjar la.. tapi orang jawa pun byk kat besout ni..

lieynanilaz ni orang mane ye? :P

madi said... Reply To This Comment

huihui! kelabau lagi! simpan renjer ikan ni..boleh makan nti, xpe aku payung :)

Anak Ulu Cheka said... Reply To This Comment

syukur dgn rezeki yg dapat tu
bukan senang weh :)

lieynanilaz said... Reply To This Comment

renjer....rumah orang tua kat sg.besar...:)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

A U C : alhamdulilah la kan,sentiasa ada rezeki renjer :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : alamak madi! dah tak de la ikan ni, dah masak pun..tak de rezeki ko la..tak pe kite cari yang lain la kang :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

lieynanilaz : owah! tak jauh la kita ni :P kalau renjer nak g sg besar ikut estate ulu basir ni je..lbh kurang sejam sampai la :P baru2 ni pun renjer ade g sane, bli benih ikan :P

abah khalisha said... Reply To This Comment

Renjer guna umpan apa ni? kelapa sawit eh?

renjerkabloi said... Reply To This Comment

abah khalisha : renjer dapat ikan ni pun guna umpan sawit peram jugak :) tapi dapat mancing sekejap je,air dah keruh pulak..:P

anamizu said... Reply To This Comment

hiyakkkkk!!! dgn muka tak malunye sy dtg nak mintak ikan kelabau bakar =P






cik ana

renjerkabloi said... Reply To This Comment

cik ana : musim hujan api tak nyale hehe..kene wat masak lemak je ikan tu :P

helmi tanjung said... Reply To This Comment

kali pertama tgk ikn ni ^_^

kenape namanya kelabau ye renjer???

renjerkabloi said... Reply To This Comment

helmi : memang ramai yang belum kenal ikan ni..sebab bukan semua sungai ade ikan ni..

tentang namenye tu renjer kurang pasti la..dah dari dulu2 orang panggil ikan ni ikan kelabau je.. pe sebabnye entah la :P

fuad ipoh said... Reply To This Comment

wahh besornye ikan! first time sy tgk .owhh ini le yg deme sllu pggil ikan kelabau ye? sedap ke renjer?? teringin pulak sy nak merase..hehe

renjerkabloi said... Reply To This Comment

fuad : ikan kelabau ni kalau kat sg perak orang pggl ikan ara-ara.. isinye perhh!! mmg sedap :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...