SHIMANO LATEST VERSI MALAYSIA




ASSALAMMUALAIKUM





Biarpun mesin pancing jenama shimano ini buatan malaysia, renjer tetap berpuas hati dan murah harganya berbanding yang original from japan..shimano ELF siri 4000 keluaran terbaru..made in malaysia! gunalah barangan buatan MALAYSIA hehe.. kalau yang buatan japan punye jangan nak sentuh la mesin pancing jenama shimano ni..kalau duit dalam poket takat ade rm500 je..tu pun boleh dapat yang mesin siri kecik jela takat rm500 ni.. kalau renjer ni, belum mampu la nak dapat gune mesin yang original japan ni..

yang buatan malaysia ni pun harga die lingkungan bawah harga rm300 jugak la..tak la mahal sangat kan?? kalau yang kaki-kaki joran ni takat harga macam ni dah kire biase pun..betul dak!?? kalau renjer pulak jenis ni pun dah cukup orait! 10 kg punye ikan tarik pun renjer rase mesin ni mampu bertahan punye hehe...




setakat ni renjer pun tak mampu lagi la nak tukar mesin pancing yang baru jenis macam ni..yang mesin dalam gambar ni pun milik abang renjer punye..die baru beli..belum rasmikan pon lagi ni.. bau kedai lagi nih! katenye nak gune mesin pancing tu untuk trip ke sungai perak nanti..lagi pun mesin pancing die yang lame dah tak berapa ok..

berkenan jugak renjer bile belek-belek mesin shimano keluaran baru ni..tapi tu la..mesin pancing shimano senna renjer yang lame pun masih boleh bertahan lagi rasenye..biarpun dah 3 tahun renjer gune mesin tu..macam-macam ikan dah renjer daratkan gune mesin tu..rase sayang pulak nak beli yang baru..kalau dah betul-betul rosak nanti la kot kalau nak tukar mesin yang baru pun..tapi bile dah tengok mesin yang keluaran baru ni jadi teringin pulak nak beli hehe...





nota renjer : biarpun buatan MALAYSIA janji setanding buatan jepun.. 


14 komen tak kire kaki pancing:

anamizu said... Reply To This Comment

perhh! ratus2!! duit tu dah bleh guna open table ikan besar2 tu renjer! =P




cik ana

renjerkabloi said... Reply To This Comment

cik ANA : mesin pancing kene la yg ratus2 jugak baru sedap gune :P
senang dapat ikan..baru la boleh open table hehe..

abah khalisha said... Reply To This Comment

fuh mahalnya..abah beli joran murah je

Fatin Mraz said... Reply To This Comment

salam renjer..
renjer, jgn sebut rosak2 tuh..nt dia rosak betul2.. kena ganti.. hehee

=}

renjerkabloi said... Reply To This Comment

abah khalisha : renjer punye mesin pancing pun murah2 pye je :) kalau ade rezeki lebih kang boleh la kot nk beli yang mahal sikit :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

fatin mraz : w,salam..
tu la..takut jugak kalau rosak hehe..dah la barang2 mancing sekarang mahal2 :P

madi said... Reply To This Comment

gua dah sambar satu mesin ni hehehe... rm250 je :)

pian daiwa said... Reply To This Comment

shimano xmau!tapi kalau daiwa tetap di hati huhuhu...bila boleh beraksi ni renjer?? xkan kat kolam lagi??

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : wehh! untung ar hehe..bile mesin tu nak beraksi???huhu

renjerkabloi said... Reply To This Comment

pian : ko try dulu mesin shimano tu baru tau mane lagi hebat :P

mncing kolam stop dah kot..serik dah deman huhu..kat kolam tu panas sangat..dah la tanah pasir..

Tokan said... Reply To This Comment

Pinjam nak wat pi gasak tenggiri...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

tokan : boleh tahan ke mesin ni nak tarik tenggiri hehe :P

helmi tanjung said... Reply To This Comment

mesin ni kalau kat kdai kat bherang tu mahal gile..guna mesin murah2 sudah hahaha..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

helmi : tu la..lain kedai lain harga..tapi minat pye pasal sebat je hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...