IKAN BELIDA SG BERNAM


assalammualaikum..


-ikan belida-
|
|
Ha kali intai punye intai berjaya jugak renjer menjerat seekor ikan belida nie.. xde la besar sangat pun tapi janji belida hehe.. berapa kali dah renjer turun buru ikan nie tak berjaye..licik sungguh die mencuri umpan.. yang renjer daratkan nie mungkin tak bernasib baik la hehe.. lubuk kali nie renjer ke port yang selalu renjer buru ikan patin tu.. ikan belida kat lubuk nie tak la sombong2 hehe..rajin je curi umpan yang renjer labuhkan, cume kail je yang tak lekat.. xpe2 ko tunggu la next trip sang blida!! sepandai-pandai belida melompat nanti akhirnya jatuh ke tebing juga hihi.. pepatah renjer tu kih3....
|
|
member renjer si ramis nie pun naik geram je dah..asal makan umpan je si belida nie lucut mate kail..licik2 bebel si ramis hehe..xpela renjer cakap..kite plan next trip bagi semua peralatan lengkap.. turun intai2 macam nie kire kite bagi pluang je kat ikan blida nie hehe...

mase balik ptang tu singgah la kejap kat kdai makan tepi sungai bernam tu..jumpe la sorang pakcik nie baru turun dari sampan..renjer pun tegur la..ade ke hasil pakcik?? skit je nie ha balas pakcik tu.. sikit!!!?? terkejut renjer tengok hasilnye.. besor-besor udang galah..jenggo2!! perhh!! tersenyum je pakcik tu hehe.. kalau ade sampan macam tu hasilnye, dah tentu boleh ke tempat yang lebih menarik.. tak ke gitu?? hehe..
|

nota renjer : kaki pancing yang ade sampan?? jom datang ke tempat renjer hehe..

12 komen tak kire kaki pancing:

Ana Farhana said... Reply To This Comment

dkt sg besar ke ? ^^

Ana Farhana said... Reply To This Comment

oh,dah tau dah.. ade nama kat situu..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

ana farhana : sungai bernam nie mengalir sampai ke sungai besar la,, tpi port yg renjer turun nie blah atas, dekat nak g slim river :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

ana farhana : trima kasih sudi singgah n follow :)

man said... Reply To This Comment

kire besar la tu renjer perhh! umpan ape???

renjerkabloi said... Reply To This Comment

man : tu kcik je man,banyak lagi yang besar2 saiz 7,8,9 kg ha.. tpi ikan nie licik sikit hehe..

renjer pakai umpan isi ikan je.. nk gune umpan udang xsempat nak cari..

hakim al-ikhsan said... Reply To This Comment

TERBAEK!!!! LEPAS JUGAK HAJAT NAK CARI BELIDA....PATIN JOM AHAD MALAM @ ISNIN PEPAGI KER

renjerkabloi said... Reply To This Comment

hakim al-ikhsan : kite serang dari malam sampai pagi sampai petang la hehe,..

Anonymous said... Reply To This Comment

bro nie tmpt kt selangor fruit village tu ke..port patin kn..atau dkt dpn unisel....mcm png tgk port nie

renjerkabloi said... Reply To This Comment

xdenamo : fruit village tu sg batang berjuntai la, port yg renjer turun nie kat sg bernam.. spdan perak dah.. ^_^

Anonymous said... Reply To This Comment

assalam...renjer...tumpang tanye ckit...bole x renjer gtaw, umpan ap yg bole d gune kn utk mnduga blida nie...sb sy bce cmmt2 di ats, renjer gtaw umpn isi ikn...mksud renjer umpn isi ikn ap renjer?

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Anonymous :ohh..paling mujarap umpan udang hidup..atau isi udang galah hidup tu..kalau umpan isi ikan guna ikan sepat pye isi atau ikan seluang.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...