TRIP MEMBURU IKAN KELABAU


ASALAMMUALAIKUM..


-jalan masuk ke sg bernam-
|
|
22 June.. Trip renjer kali nie turun bersama-sama team pemancing tegar dari besout 3..ramai jugak yang join trip kali nie..hampir 10 orang.. niat renjer sebenarnye nak turun untuk memburu ikan belida tapi si ali team besout 3 berjaya memujuk renjer untuk join team diorang memburu ikan kelabau nie..port baru katenye.. terjah ajelah..janji memancing hehe..
|
|
sampai je ke sungai masing-masing buat haluan sediri untuk menduga nasib..port yang renjer duduk kali nie agak menarik jugak..tapi hampir 1 jam jugak la baru ade yang usik umpan yang renjer labuhkan,tetibe je menjunam rod lemix renjer..sah memang ikan kelabau..tapi tu orang kate kalau dah takde rezeki, tak sempat renjer nak sauk ikan tu dah lucut kail pulak..ikan kelabau kalau dah lucut tu pepaham jela..memang yang lain-lain susah dah nak makan umpan..renjer nak pindah port lain pun dah tak lalu mase tu, cuaca panas sangat hari tu..tunggu punye tunggu~~~ ikan lampam je pun yang sudi..dapat la 3 ekor je ikan lampam..
|
|
nie mase sebelum balik..semua berkumpul kat jambatan nelson sg bernam nie sementara menunggu rakan-rakan yang lain untuk pulang bersama-sama...sempat jugak la renjer tengok hasil masing-masing..hanya ali dan ajai je yang berjaya daratkan ikan kelabau.. hebat jugak diorang nie hehe..yang lain-lain hanya dapat daratkan ikan lampam dan ikan baung je..termasuklah renjer kih3...
|

nota renjer : macam tu la rezeki kaki pancing..terlalu berharap belum tentu berhasil.. xpe next trip ikan belida!!

10 komen tak kire kaki pancing:

t m a said... Reply To This Comment

tak kesampaian.. next time

matakail said... Reply To This Comment

:)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

t m a : xpe nti pasti kesampaian hehe.. kite terjah!!

renjerkabloi said... Reply To This Comment

matakail : senyum je hehe dah bersedia ke ???

matakail said... Reply To This Comment

bila bila masa je tuan!.. hihi

renjerkabloi said... Reply To This Comment

matakail : air sungai sekarang surut sangat2, sesuai kalau nak buru ikan belida je.. ^_^

man said... Reply To This Comment

renjer dah selalu dapat,, bagi la kat member2 pulak hihi.................

renjerkabloi said... Reply To This Comment

man : rezeki diorang pulak hehe...

mC_hExaGon version 2.2 said... Reply To This Comment

ikut jln mne kalo dri skc..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

mc_hexagon version 2.2 : kalau dari skc..trus je ikut tepi sungai nak ke felda gedangsa..nanti jumpe ampangan sg dusun.. blah sane pun byk lubuk2 ikan klabau..tapi moto je boleh masuk..sbap jln byak gate..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...