MENDARAT JUGAK BELIDA SAIZ MEGA NI


ASSALAMMUALAIKUM..


-ikan belida-
|
|
|
v
|
|
V
Pepatah yang renjer katakan dalam entry yang lepas :
"sepandai-pandai belida melompat akhirnya jatuh ke tebing jugak"


dan akhirnya, seekor ikan belida tak bernasib baik kali nie kih3.. ade seekor lagi tapi dia berjaya memutuskan perambut...xpe tunggu next trip lagi nanti hehe..
|
|
nie kire ikan belida rekod terbaru renjer nie, yang dulu tu 6.5kg je..kali nie 7.1kg.. yang next-next trip nanti mungkin lebih berat..mungkin la huhu ^_^

hasil kali nie renjer tolak ikan belida tu kat toke kdai pancing behrang je.. dapat dalam rm109.00..jadi la,dapat gak bli peralatan memancing..kat situ jugak selesai duit jual ikan tu hak3...ha kalau trip akan datang nie semua peralatan renjer dah lengkap!!
jom! sapa mau folow??? hehe..
|
|
V

nota renjer : lubuk yang renjer turun nie ade lagi yang lebih besar dari yang renjer dapat nie..xcaye tunggu la next trip huhu..

17 komen tak kire kaki pancing:

Muhammad Burn said... Reply To This Comment

tu dia. lg besar dr org...

anamizu said... Reply To This Comment

mak aih!!!
ni ikan ke monster nih???



ehem-ehem...
banyak dpt duit tuh..
bleh la blnje makan besar nti..hihi

renjerkabloi said... Reply To This Comment

muhammad burn : ade lagi yang lebih besar dari nie..kalau tgok die timbul pun jadi takut hehe..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

anamizu : untuk cik ana mmg la boleh blnje hihi.. bile bile ????

matakail said... Reply To This Comment

wahhhh... aduh ni mrh ni xajak..kohkoh

renjerkabloi said... Reply To This Comment

matakail : hehe nie g intai2 je smlam..xpe2 next trip tau hehe :)

Mr Swat said... Reply To This Comment

huhuhu... dah rupa budak kecik dah besornyer... :p...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

mr swat : nie kire kcik lagi ni, ade lagi yang besar2 kat lubuk tu..:)

t m a said... Reply To This Comment

mantap.. gian pulak men air tawar

renjerkabloi said... Reply To This Comment

t m a : sesekali kene jugak turun sungai,, cabaran die bes hehe..:)

matakail said... Reply To This Comment

umpan apa ni tuan..kasi la rahsia skit

renjerkabloi said... Reply To This Comment

matakail : umpan paling sesuai la.. anak udang galah, atau ikan sepat.. xcaye nti boleh cube :)

man said... Reply To This Comment

bapak belida!! hebat renjer....

ahzam said... Reply To This Comment

besaq tu!!! sedap ke ikan tu????

renjerkabloi said... Reply To This Comment

man : tu kire blum btul2 bapak die hahaha ade lagi yang saiz lagi besor :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

ahzam : sedap je kalau tau wat fishball,, renjer jual kat cine je,, diorang suke wat bebola ikan...:)

Fitry said... Reply To This Comment

renjer tinggal area mana?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...