TERJAH LUBUK IKAN HARUAN PULAK


ASSALAMMUALAIKUM...


-lubuk ikan haruan-
|
|
Kali nie renjer terjah lubuk ikan haruan pulak atas permintaan rakan renjer yang baru lepas operate..turun bersama-sama rakan renjer yang lain tetapi diorang hanya ingin menduga ikan puyu..kebetulan pulak air sungai kurang cantik kerana hujan lebat tempoh hari.. memang sesuai la nak menduga ikan haruan je.. lame jugak dah renjer tak turun memburu ikan haruan nie..asyik ke sungai je.. sesekali main casting ikan haruan nie terase puas jugak hehe..tambahan pulak menjadi dan berhasil perhh!! 20 ekor umpan katak renjer bawak pun tak cukup tu huhu..banyak jugak renjer dapat daratkan.. cuma saiz ikannye je yang tak berape besar...yang besar-besar mungkin orang lain sudah daratkan..agaknye diorang ke lubuk nie lebih awal sebelum renjer kot..
|
|
sesekali turun hasil macam nie berbaloi jugak.. ade jugak tambah duit poket hehe..rakan-rakan renjer yang meduga ikan puyu pun berhasil jugak..besar-besar ikan puyu yang diorang dapat..ikan puyu kalau dah saiz cam gini mau 8-9 ekor je dah sekilo.. buat masak lemak ikan puyu nie memang sedap!!! arhhh!! hehehe..
|


nota renjer : next trip kalau air sungai dah ok renjer akan turun...


8 komen tak kire kaki pancing:

syafiqakarim said... Reply To This Comment

bila dpt rezeki lebih,
banje2 lah.haha

renjerkabloi said... Reply To This Comment

syafiqakarim : boleh je blnje hehe tpi kene datang mlwat renjer la huhu ^_^

man said... Reply To This Comment

besar2 ikan puyu tu!! goreng sedapnye :0

renjerkabloi said... Reply To This Comment

man : sedap wo, cecal sambal kicap perhh!! hehe

A.N.JELL said... Reply To This Comment

kat mne ni bro?

renjerkabloi said... Reply To This Comment

@A.N.JELL lubuk ni kat estate ulu basir..tapi lubuk ni dah xde dah sekarang..pokok2 sawitnye semua dah ditebang. :)

A.N.JELL said... Reply To This Comment

emmm..dkat area sungkai ad port harun yg best x..?
saye orang felda trolak utara..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

@A.N.JELL owahh! orang trolak...renjer pun selalu jual ikan pagi2 kat trolak tu.. kat sungkai tu kalau rajin cari port ade je.. pinggir2 sg sungkai tu byk je ikan haruan.. kena rajin try la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...