TRIP KE SUNGAI BERNAM LAGI





assalammualaikum..





-sungai bernam -




trip ke sungai bernam lagi.. turun petang 3 mei-4mei bersama rakan renjer haslam dan member baru renjer hakim al-ikhsan tanjung malim..trip kali nie bertuah buat hakim kerana kali pertama turun sudah dapat lesen besar..ikan patin 8.2kg singgah di kail nya.. tapi renjerla yang tolong settle semua sehingga mendaratnya ikan patin tu huhu..




selain patin, mendarat juga seekor ikan petutu,baung dan beberapa ekor ikan lampam..trip kali agak memuaskan..ternyata umpan sawit peram yang renjer sediakan sentiasa akan ada hasilnya..lubuk sungai bernam memang tidak akan mengecewakan jika kena umpannya..




ikan patin trip ke sungai bernam kali ini juga telah memecah rekod renjer seberat 8.2kg..berat rekod ikan patin sebelum ini hanya 7.5kg..dan renjer yakin ikan patin di lubuk sungai bernam ini ade yang lebih besar dan mungkin mencecah belasan kilo..mungkin juga satu hari nanti ia pasti akan terjerat di kail renjer hehe....



-lebih kurang saiz seat motor je tu ha-






siap sedia untuk dijadikan hidangan istemewa...masak lemak tempoyak perhhh!!! mai singgah melawat renjer kalau nak merasa ikan patin dari sungai bernam hehe...




nota renjer : next trip sape pulak nak join renjer ke sungai bernam nie???



16 komen tak kire kaki pancing:

anamizu said... Reply To This Comment

wow! besarnye ikan!!
cantekla gambar yg first tu..hihi

hakim al-ikhsan said... Reply To This Comment

Next time kite komplot lagi..pecahkan rekod 8.2kg tu..heheh

renjerkabloi said... Reply To This Comment

anamizu : menarik kan?? tu gambar pagi2 tu mase matahari baru nak naik..:)

nanti jemput melawat renjer tau hihi.. patin masak tempoyak menanti cik ana :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

hakim al-ikhsan : orait!!hehe halo2 je,,

terbaik kan umpan sawit peram tu ..?? :)

man said... Reply To This Comment

besarrrr tuuu!!! cayalah hehe.. bile nak turun lagi??? ade ke lagi ikan patin tu?? ai sepotong hehe,,:)

ahzam said... Reply To This Comment

aku tempah next trip!!! arhhh!! tinggal sikit ikan tu kat aku,,mgu dpan aku blk^_^

renjerkabloi said... Reply To This Comment

man : mggu nie sibuk dah, mgkin mgu dpan boleh turun lagi kot..:)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

ahzam : ok xde hal..blk je kg dlu hehe,

xpyh tgl la kot huhu.. tgu mesin ko je sangkut patin hahaha

azia said... Reply To This Comment

saye nak ikutttt next trip!!! renjerrrrrrrr!!!!!~~~~~

renjerkabloi said... Reply To This Comment

azia : hohoho orang perempuan belum boleh dapat lesen nak join trip lagi ye huhuhu.. :)

zacky786 said... Reply To This Comment

perghh~ besau punyer..!

renjerkabloi said... Reply To This Comment

zacky786 : next trip nti nak cari yg lagi besau hihihi...^_^

mohd hafidz said... Reply To This Comment

terbaik renjer....

renjerkabloi said... Reply To This Comment

mohd hafidz : kalau dapat join lagi terbaik!! hehe!~~~~

Anonymous said... Reply To This Comment

salam renjer...boleh bagi map tak ke lubuk sg benam tu? saya azman dari sg besar sabak bernam..dan lagi satu mcm mana nak wat umpan sawit peram tu? tolong renjer.....

renjerkabloi said... Reply To This Comment

kalau nak turun ke lubuk nie boleh, tapi kereta xboleh masuk la, banyak ladang2 estate ade gate..

cara nak buat sawit peram tu cube cek kat lebel umpan.. trima kasih sudi singgah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...