INTAI LUBUK SUNGAI ESTATE ULU BASIR


ASSALAMMUALAIKUM..


-SUNGAI UPB-
|
|
Kali nie renjer jenguk ke sungai estate ulu basir la pulak.. hampir 2 bulan rasenye renjer tak jejakkan kaki ke sungai nie..maklum la duk asyik buru ikan patin je hehe... jenuh jugak la nak sampai ke tebing sungai estate..hutannye dah makin tebal..gile mancing punye pasal renjer redahh!! gerak ke lubuk jam 2 petang..kali nie renjer turun bersama 3 lagi rakan-rakan renjer: eddy, ali dan ajai..

umpannye biase la..tentu la renjer mempertaruhkan umpan kelapa sawit peram = umpan terbaikk renjer!! hihihi... renjer dan eddy je yang menggunakan umpan sawit.. ali dan ajai hanya ingin menduga udang..
|
|
terbaik tak umpan tu??hehe.. labuh tak sampai 10 minit dah terjerat seekor ikan kaloi..sujud rod dibuatnye..kemudianya seekor pulak lagi ikan lampam..hoho best best.. tapi tu la..rezeki dah tertulis itu jela yang akan dapat.. tetibe je kilat guruh menyerang, gelap semacam je...lepas tu hujan pun turun... arhhh!! spoil betul...xpe2 next trip boleh serang lagi hihi...
sambil-sambil berteduh di bawah pokok tepi sungai tu sempat lagi renjer mencuba udang..dapat la jugak 10 ekor, lepas la takat nak sumbat ke dalam meggi.. terliur weeii kalau dah duduk di tepi sungai teringatkan meggi tomyam campur udang galah perhhh!!...
|
|
|
|
ini malam punya cerita..ha nie la jadinye udang nie hihi..feveret renjer nie.. meggi tomyam udang galah.. sedap tak sedap korang kene la cube nanti hehe...jemput makan!! ^_^


nota renjer : hasil ali dan ajai tak sempat renjer nak rakam, hujan dah lebat, puluh ekor jugak hasil udang yang diorang dapat..


8 komen tak kire kaki pancing:

anamizu said... Reply To This Comment

wow! tu la si ikan kaloi eh renjer???

renjerkabloi said... Reply To This Comment

anamizu : haha..ikan nie pun boleh jadi lauk tau..meh singgah ke rumah nanti :)

man said... Reply To This Comment

perhhh!!! hasil sesaje renjer nie... power ah umpan sawit tu.. nanti ajar le teman macam mane nak peram nye ye :)

azia said... Reply To This Comment

sedapnye udang tu!!! bile nak blnje makan udang nie???

Sollehudin Sapari said... Reply To This Comment

bro renjer dok mane yek? join mancing best gak ni..haha..
sy dok hutan melintang..biasa dengar ulu basir..tapi x pernah try..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

man: ok man xde hal..:) ilmu di kongsi bersama hehe..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

azia : boleh blnje tpi kene join trip huhu...xpun mai datang melawat renjer hihi ^_^

renjerkabloi said... Reply To This Comment

sollehudin : renjer orang sungkai, kat felda gunung besout :) jom la join :) ulu basir tu dari tempat renjer lbh kurang stgah jam je sampai la :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...