HARUAN 3 RASA




ASSALAMMUALAIKUM




-3 rasa-
|


Ikan haruan masak 3 rasa dan juga ikan haruan sup..itulah antara menu kegemaran kami sebagai pemancing tegar ni hehe..penat lelah kami hilang bila hasil yang kami dapat disajikan..sambil-sambil tu borak cerita pasal ikan, cerita pasal lubuk...paling best kalau ade yang cipta rekod baru..dapat ikan paling berat atau dapat yang paling banyak..senyum lebor le bila kena puji hehe..

minggu ni kami masih lagi dengan misi ke lubuk ikan haruan je..semua tak peduli kat sungai dah..tapi renjer dapat info yang mengatakan sungai bernam ni dah boleh masuk..mungkin dalam masa 2,3 hari ni renjer  kena turun pegi intai dulu..mane tahu memang dah boleh masuk ke lubuk tu..kalau air dah ok nanti baru boleh plan trip..banyak sangat dah trip renjer ke sungai bernam ni di tunda..harap-harap kali ni ade la peluang :P




mane tahu trip kali ni lebih berhasil..umpan pun dah betul-betul terbaik..tinggal lagi lubuk je entah boleh masuk ke tidak..harap-harap ade la rezeki untuk tahun baru ni..baru boleh sambut hari kebesaran renjer tu dengan ikan yang spesial hehe...




nota renjer : tarikh tahun baru ni nanti adalah tarikh hari kebesaran renjer..nak makan ikan bakor meh la singgah kang :P


14 komen tak kire kaki pancing:

Nafisya Ismail said... Reply To This Comment

nice blog...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... Reply To This Comment

wahh menariknyer menu.lg sau tak perlu ragui haruan bela atau asli mmg sah2 asli kan?mood jeles tgk haruan 3 rasa tu..ekeke

renjerkabloi said... Reply To This Comment

nafisya : terima kasih sudi singgah :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

lydia miza : menu terbaek renjersungai :P nak join makan jugak mai la singgah hehe :P

mohd safwan said... Reply To This Comment

terliur tengok lauk renjer... hahahahaha.... kalau dekat, dah pergi hantar pinggan kosong .. minta sikit hehehe :p

renjerkabloi said... Reply To This Comment

mohd safwan : kalau datang tempat renjer mesti renjer sedia punye lauk sedap2 hehe..:P

lieynanilaz said... Reply To This Comment

memang terbaiklah renjer!!
err hari kebesaran tu hari lahir renjer ke??...:)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

lieynanilaz : yeap! hari lahir renjer la tu :P renjer buat kenduri skit je :)

madi said... Reply To This Comment

ohooii ikan bakorr!! sedap la korang hehehe..

helmi tanjung said... Reply To This Comment

ikan haruan pun boleh jadi masak 3 rasa?? dah macam siakap pulak ^-^

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : ko tak nak join ke?? jemput la datang hehe :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

helmi : ikan haruan lagi sedap dari siakap tu :P tak cye ko cube la nti mkn :P

abah khalisha said... Reply To This Comment

Haruan pun leh wat tiga rasa ka??lagi bertambah sedap..rasanya abah dah dekat setahun tak rasa ikan haruan ni..susah nk dpt skrg ni

renjerkabloi said... Reply To This Comment

abah khalisha : sedap ikan haruan wat 3rasa :) kalau kat tmpat renjer tengah byk ikan haruan ni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...