MISI IKAN HARUAN PART 2




ASSALAMMUALAIKUM



-estate soon seng-
|


Misi renjer minggu ni masih lagi memburu ikan haruan..lokasi je bertukar-tukar..kadang-kadang ke estate ulu basir..kadang-kadang renjer ke estate soonseng..hasil renjer tetap sama.. sekali turun boleh dapat belas kilo.. alhamdulilah la rezeki renjer setakat ni.. cuma yang tak bestnye, last renjer ke estate soonseng semalam, boleh pulak rod lemix legend renjer patah.. renjer beli rod tu takdan sebulan pun lagi.. nasib la dah berbaloi jugak guna rod tu..ratus kilo dah tarik ikan haruan hehe...kena beli rod yang baru lagi la nampak gayenye...huiii!

hujan dah mula turun dalam 2,3 hari ni..air sungai rasenye dah mula naik..takde hasil sungai,renjer layan ikan haruan ajela..makin air naik makin seronok pulak casting ikan haruan ni..sape-sape yang rase nak join renjer tarik ikan haruan dalam minggu ni boleh la halo-halo renjer cepat-cepat..jom rasakan sendiri sambaran demi sambaran hehe :P






nota renjer : ikan haruan ni terbaik untuk kesihatan..tambah pulak yang saiz besar2..

12 komen tak kire kaki pancing:

azmi bin abdullah said... Reply To This Comment

weldone bro...

lieynanilaz said... Reply To This Comment

haruan masak stim....sedap!!

renjer....nak ikan!!keh keh.

Zul n Azizi Boarding Pets said... Reply To This Comment

Salam Renjer Sungai,

Wah kaki pancing terbaik ni....mesti seronok kan memancing...masa dulu2 suka sgt memancing ikan haruan lol...now dah bosar duk kl nk pancing kat mana....sungai kl ni mana ada ikan...hu3..

BTW kami singgah & follow blog Renjer Sungai, jangan lupa singgah & follow blog kami lepas ni ye.. :-)..Terima kasih.

www.mylovely-cats.blogspot.com

renjerkabloi said... Reply To This Comment

azmi : alhamdulilah rezeki :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

lieynanilaz : masak stim memang terbaik!

nak ikan datang la kat felda renjer hehe :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

zul n azizi : memancing ni hobi renjer no 1 hehe :P nak join memancing jom la..

renjer dah terjah n follow :)

Asmoham said... Reply To This Comment

tahniah abg renjer.. saya pon dalam misi memburu haruan.. cume baru je berjinak dgn gewang dan katak plastik.. hasilnya x lah banyak mcm renjer.. renjer pakai gewang apa?

renjerkabloi said... Reply To This Comment

asmoham : ikan haruan tgh byk sekarang ni.. renjer byk guna katak je, kdg2 je guna katak palsu tu :)

madi said... Reply To This Comment

cuaca tak menentu ye kat sane?? jap banjir jap tidak.......

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : tu la pasal..tapi xpe la..ade hikmah semua tu..bila banjir mcg haruan..dah surut serang sungai pulak :P

Aba Enim said... Reply To This Comment

Memang, memancing haruan sungguh mengasikkan, salam sutreeekkk dari bumi borneo

Renjer Sungai said... Reply To This Comment

@Aba Enim bla tiba musim haruan..mmg kami xlekat la di rumah..mancing je kejenye hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...