HASIL SUNGAI 2012



ASSALAMMUALAIKUM




Renjersungai  mengucapkan Selamat menyambut tahun baru untuk semua insan di bumi ini..semoga tahun ini lebih ceria dari tahun-tahun sebelumnya.. 






Menjelang sudah tahun 2012 dah ade rezeki pembuka tirai renjer sungai.. renjer masih lagi dengan misi memburu ikan haruan..cuma lokasi sahaja yang sudah berubah..dari estate shoon sheng ke estate ulu basir..air banjir yang telah menenggelamkan kebun kelapa sawit estate tu semua sudah pulih..ikan-ikan semua pun sudah mula kembali turun..dan sudah mula berkurangan..

tapi misi renjer untuk 1 harubulan januari  bertukar lokasi..banjir dari kebun kelapa sawit estate ulu basir pulak jadi sasaran renjer..bila air semakin surut semakin banyak ikan haruan ini turun..hari pertama renjer turun ke lubuk ni pun dah boleh dapat hampir 12kg ikan haruan kesemuanya..itu pun renjer turun lewat tengah hari..kalau betul-betul turun dari pagi mau lebih hasilnya..


|
udang ni la jadi juadah untuk sambut bufday renjer hehe


air sungai jugak sudah semakin pulih..gambar udang galah ni hasil dari trip abang-abang renjer ke sungai estate ulu basir..trip hari yang sama misi renjer memburu ikan haruan..boleh tahan jugak hasil diorang..memancing dekat tebing je 5kg semua udang yang diorang daratkan..renjer je belum sempat lagi nak ke sungai ni..permintaan ikan haruan masih banyak lagi..terpaksalah cari ikan haruan untuk orang-orang yang  dah oder dekat renjer..

malam tahun baru 2012..balik memancing ikan haruan petang tu renjer terus bergegas ke kolam pancing..renjer  join game memancing kolam doraemon kat kampar tu pulak..masuk pukul 9 malam-1 pagi.. tapi memang takde rezeki la..ikan yang renjer layan boleh terlucut pulak..lagi 20minit sebelum tamat game tu renjer daratkan jugak seekor keli..berjaya la jugak duduk ranking ke10..

10 minit terakhir game tu ada pulak daratkan yang  lagi besar..terkeluar dari  ranking la renjer..hadiah sampai ke 10 je..memang takde rezeki la tu..last minit kena tendang hehe..yang menang hadiah utama berat ikan dia 6.7kg je..kalau renjer layan ikan tu tak terlucut la hemmm mungkin ada la hadiah untuk malam bufday renjer tu..hehe





nota renjer :  tahun baru ni harap-harap hasil sungai renjer lebih di murahkan..aminnn...



16 komen tak kire kaki pancing:

Anak Ulu Cheka said... Reply To This Comment

rezeki kaki pancing
ada di mana2

renjerkabloi said... Reply To This Comment

A U C : betul tu.. janji rajin dah sentiasa ada usaha :P

lieynanilaz said... Reply To This Comment

wah jeles tengok udang2 yg banyak...
semoga tahun ni akan membawa lebih banyak rezeki kepada renjer!!...:)

azmi bin abdullah said... Reply To This Comment

terbaekkkkk....

renjerkabloi said... Reply To This Comment

lieynanilaz : terima kasih doakan rezeki renjer :P semoga rezeki kita sentiasa dimurahkan :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

azmi : cukup terbaik hehe :P

anamizu kaito said... Reply To This Comment

wow!!! UDANNNNNNNNNNNNNNNNG!! goreng tepong best tuh!!!!






luv,
cik ana

madi said... Reply To This Comment

hui banyaknye dapat udang! dak ok ke sungai bernam tu?? puas la kalau dapat turun ni :)

helmi tanjung said... Reply To This Comment

mak ai! best la camni..lubuk udang tu!

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : ok dah pun..tapi tebing sungai berselut lagi..bile ko nak turun ni??

anamizu kaito said... Reply To This Comment

ala UDAAAAAAAAAAAANNG!!








cik ana

renjerkabloi said... Reply To This Comment

helmi : ha ape lagi,jom la turun hehe..kang tak merasa pulak huhu :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

cik ana : sedap kan udang tu??nak!?? esok jgn lupe datang mkn tau..:P

abah khalisha said... Reply To This Comment

Banjir-banjir pun banyak udang ke ranjer?

renjerkabloi said... Reply To This Comment

abah khalisha : air banjir nak surut dah..tu pun diorang dah redah je..randuk air cari tempat yg tebing tinggi :P

Strikefishing Kakipancing said... Reply To This Comment

Assalamualaikum.. byk udang, bak mai kit..
port comey ney.. kikiki
(org baru, hrp minta tunjuk ajr..) ^^,
pahang mariii..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...