Jakim sahkan HP Sauce, Tabasco Pepper Sauce TIDAK Halal








Semua pemegang dan pemohon baru Sijil Halal Malaysia yang menggunakan produk HP Sauce dan Tabasco Pepper Sauce diarahkan menukarnya kepada produk lain yang memiliki sijil halal berikutan penemuan asid deoksiribonukleik (DNA) babi dalam produk berkenaan.

“Jakim sebelum ini telah mengambil sampel produk tersebut dan keputusan Jabatan Kimia Malaysia mengesahkan terdapat DNA babi di dalamnya.

“Mereka juga dikehendaki untuk mengemukakan resit pembelian produk baru kepada pihak kami,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini. 



Surat rasmi telah dihantar kepada Tesco Stores (Malaysia) SDN BHD untuk tindakan lanjut..  ini hasil renjer share daripada blog disebalik bayang.. owner nye ahowk yang selalu singgah kat blog renjer nih.. Terima kasih atas perkongsian ni  ahowk .. sama-sama lah kita share untuk kebaikan semua.. semoga ISLAM terus dipelihara.. aminn


12 komen tak kire kaki pancing:

anamizu said... Reply To This Comment

owhhh sos nih..euuwwww kat pizza dorang gune sos ni la rasenye.. yarkkk~ =P


nasik goreng cendawan 1!!!!! hehe



cik ana

renjerkabloi said... Reply To This Comment

cik ana : mungkin la kot :P

jom kita makan hehe :P

ahowk orang islam said... Reply To This Comment

thnak bro ranjer share semula. bnda ni kena sebar. bukan apa. kawan pernah guna.. hadoi la.. x selera dah..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

ahowk : betul tu..kena cepat2 sebarkan :P

Pendamba Mawar said... Reply To This Comment

xpernah tengok plak..hehe..wah pirst time di sini...berkaitan memancing la.best

Raidenovich said... Reply To This Comment

aduii...nak makan kena semakin berhati-hati...

Qu azniza ;) said... Reply To This Comment

info yg bagusss

renjerkabloi said... Reply To This Comment

pendamba mawar : ha boleh join renjer mengail hehe :P boleh kongsi ilmu bersama-sama :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

raidenovich : memang byk benda nak kene berhati-hati sekarang ni kan :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

qu azniza : perlu kita kongsi bersama-sama kan :P

madi said... Reply To This Comment

waduhh! sos haram tu huhu :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : share la..kena sebarkan tu :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...