LEPAK SANTAI ATAS JAMBATAN SUNGAI BERNAM



ASSALAMMUALAIKUM...



-jambatan nelson-
|


Ni semua atas permintaan hakim al-ikhsan... kami nekad jugak untuk turun memancing..biar pun air sungai bernam ni masih lagi belum surut,tebing sungai masih lagi tenggelam..tinggal 1 lokasi je lah yang boleh kami memancing pun.. atas jambatan nelson sungai bernam ni..

biarpun sudah turun trip kali yang ke 8 rasanya si hakim ni untuk memburu ikan kelabau..kesungguhan beliau ingin merasakan sendiri tarikan ikan kelabau ni,akhirnya berjaya jugak jorannya mengena spesis yang di idamkannya...cayalah bro..tahniah! dah dapat lesen besar dah tu hehe... 





rakan renjer (awin) yang datang agak lewat sedikit pun berjaya jugak daratkan seekor ikan kelabau ni..termasuk yang renjer dapat, 3 ekor la kesemuanya ikan kelabau yang berjaya kami daratkan..selebihnya ikan-ikan lampam.. 

dengan menggunakan umpan kelapa sawit peram dan teknik hanyut umpan,kali ni kami lebih berjaya memikat selera ikan-ikan kat kawasan jambatan ni..




|


walaupun cuaca hari tu kurang baik tapi kami cukup berpuas hati dengan hasil yang kami perolehi..lebih kurang pukul 4 petang ,kami pun berkemas untuk pulang..bagi peluang ajai dan member-member dia yang baru sampai..sambung pulak memancing kat jambatan tu..malam tu renjer jumpa ajai,dia cakap dapat daratkan 2 ekor ikan patin..perhh!! lagi terbaik hasil diorang..


mungkin dalam masa 2,3 hari lagi nanti air sungai bernam ni akan surut sepenuhnya..mase tu nanti renjer akan lebih bersedia untuk trip yang seterusnya hehe...sape-sape yang nak join renjer tu cepat-cepat la halo kang :)





nota renjer : next entry nanti ade hasil yang lebih menarik..ikan patin pulak :P


15 komen tak kire kaki pancing:

madi said... Reply To This Comment

hui! atas jambatan pun dapat banyak macam tu?? punya bes!! weii renjer tinggal la sikit kat aku..nak layan jugak nanti hihi..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : air tgh dalam,kt jmbatan jela yg boleh mncing pun.. ko blk mgu ni kan?? kite turun ok :P

ahowk orang islam said... Reply To This Comment

terbaik la... hahahaha.. rasa jeles pun ada ni.. hahahahaha

renjerkabloi said... Reply To This Comment

ahowk : belajar la resepi umpan terbaik renjer..boleh try kat sungai sane :P

untung2 ade sambutan hehe..

Fatin Mraz said... Reply To This Comment

tumpang epi bace conversation madi n renjer.. ;D

renjerkabloi said... Reply To This Comment

fatin mraz : pemancing tegar macam tu la hehe..cepat je gram bila tgok mber2 lain dpt hasil :P

madi said... Reply To This Comment

mgu depan aku dah cmpom cuti, kita serang lubuk tu tau!! :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : orait! ko sedia la ape2 yang patut tau :)

madi said... Reply To This Comment

ok :) aku dah stnby rod baru..mesin shimano fx siri 4oo0..mata kail je tak bli lagi,kat sini mahal la..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : hoho ! :P xsabo nmpak dah tu hihi :P mata kail kang bli kat sini je :P

anamizu said... Reply To This Comment

perhhhhh!!! abeh dah la ikan2 kt situ renjer pulun smua!!! =P






cik ana

gagak hitam said... Reply To This Comment

lu ni renjer mmg dahsatla.. skali trun konfem ada hasil lu dpt.. m'geletar plak tgn gua ni tengok hasil lu dpt.. terbaekk la lu bro!

renjerkabloi said... Reply To This Comment

cik ana: wahhhhh mne bleh habesla.. ktrg mancing je.. yg kecik ktrg lepas balik la..hehehe

renjerkabloi said... Reply To This Comment

gagak hitam : ada masa jgn kasi chance bro..turun sini la join kami..hehehe

Sollehudin Sapari said... Reply To This Comment

jambatan ni kat belah mana ye? sy dok area sabak jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...