IKAN PATIN IKAN KELABAU




assalammualaikum..





Seawal jam 8 pagi renjer sudah terpacak kat lubuk sungai bernam ni..misi nak turun ke event wak jali renjer dah tukar untuk turun ke sungai bernam ni..kurang yakin la hehe..air sungai pulak sudah semakin surut dan tambah menyakinkan renjer untuk cepat-cepat melabuhkan joran..

hasilnya pulak memang menarik la..seekor ikan patin dan seekor ikan kelabau..yang selebihnya ikan lampam..cuma waktu je tak mengizinkan renjer untuk lama lepak kat sungai bernam ni...kena balik awal,ada benda yang renjer belum setlekan :P


tapi macam ni punya hasil pun dah betul-betul buat renjer puas hati..dah la lama renjer tak jamu ikan kelabau ni..makan besar lagi la kami hehe...sapa-sapa nak join trip renjer dah boleh la halo-halo..air sungai pun dah semakin surut ni..cuaca pun makin ok je dah... cuma umpan sawit peram renjer je belum betul-betul menjadi...

next trip renjer akan turun bersama hakim al-ikhsan..






nota renjer : sungai bernam menjanjikan yang terbaik
jika air sungai semakin surut...



14 komen tak kire kaki pancing:

anamizu said... Reply To This Comment

perhhhhh!!!!! saja nyaman!!




cik ana.

renjerkabloi said... Reply To This Comment

cik ana : ha ape lagi! jom la kita makan besaq hihi :P halo cepat...

abah khalisha said... Reply To This Comment

Patin masak tempyak sedap tu..

badaq said... Reply To This Comment

Sib baik tukau plan. Budak yang menang tu confirm jookie. Budak Sg Besi.

renjerkabloi said... Reply To This Comment

abah khalisha ; betul tu..memang sedap! :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

badaq : lepak sungai bernam puas skit hehe..hasil pun bes..



untung la budak tu dapat 30k..ikan ape??berat??

madi said... Reply To This Comment

tu dia hasil dia! puas la korang makan...berapa kilo ikan patin tu renjer??

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : makan besar la hehe...

ikan patin tu 2 kg lebih je...jadi la :P

hakim al-ikhsan said... Reply To This Comment

patin xpe lagi..xsusah sgt mau dapat..tapi tang kelabau tu memey jeles..hahah

budakbalun said... Reply To This Comment

lubuk sungai bernam ni kat mana renjer? masuk ikut mana nak gi situ?? kalau dari kg balun? hehehe

renjerkabloi said... Reply To This Comment

hakim al-ikhsan : ko kena berguru lagi nak jinak kan ikan kelabau tu hehe...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

budakbalun : bukan jauh dah pun dari kg balun..kat kuala slim tu pun dah banyak lubuk :P ni kat area ban pecah...

madi said... Reply To This Comment

lepas raya ni boleh la turun dah kot?? banjir lagi ke renjer ??

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : tak tau la lagi..smlm renjer turun air banjir lagi..hari ni pun hujan lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...