HASIL & HIDANGAN




assalammualaikum..




-ikan lampam-
|
|
|

Musim hujan kembali lagi.. air sungai sudah semakin naik.. kawasan yang rendah semua dah ditenggelami air.. lubuk-lubuk yang selalu renjer turun pun dah tenggelam.. tinggal la satu-satunya port yang boleh renjer nak labuhkan joran..lepak kat jambatan estate ni..jambatan nelson namenye..yang besnye kat jambatan ni sebab ia rendah dan mudah untuk daratkan ikan..




lagi pulak jambatan ni kenderaan berat tidak dibenarkan lalu..jadi selesa la nak labuhkan joran..hasil tu kadang-kadang menarik jugak..takat nak tunggu si ikan lampam tu memang senang la..petang semalam pun renjer sempat lepak memancing sekejap kat jambatan tu..dapat jugak 2 ekor ikan lampam besar...


balik senja tu trus je halo-halo member-member team renjer..semua pakat kata orait jadi kan hidangan 3 rasa! port team renjer biase la kat kedai wan tomyam ni..kedai die je yang terima ikan luar untuk di masak..masakan die pun sedap..dapat je makan, semua dah tak pandang belakang hehe...


-lampam 3 rasa-
|
|
|
|




nota renjer : ade hasil trus makan ramai-ramai..
ikan fresh baru rasa nikmat isi die :P



12 komen tak kire kaki pancing:

Fatin Mraz said... Reply To This Comment

hari ni ke mana pula renjer nak labuhkan joran? ;]

renjerkabloi said... Reply To This Comment

Fatin Mraz : hari ni nak turun lagi kat port jambatan tu :) esok baru balik..berumah di tepi sungai hehe...:P

anamizu said... Reply To This Comment

perhhhhh!! 3 rasa!!!
sedap gile!!!! =P



cik ana

renjerkabloi said... Reply To This Comment

cik ana : nak ke?? nanti renjer sediakan tau..


besok turun ngn hakim nk buru ikan patin..kalau ade hasil kang kita masak k :P

madi said... Reply To This Comment

hoho makan besar lagi..lu sudah kasi panas line lagi la renjer huhu...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : lu nak lu balik la hehe..

minggu ni ko cuti ke?? nak makan besar lagi turun trip sekali la :P

madi said... Reply To This Comment

mgu ni aku cuti 4 hari..set satu trip untuk aku..kemah pun aku dah beli :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : ok cun :) kita beraya dengan ikan hahaha...

Fatin Mraz said... Reply To This Comment

so caner hasil hari nih?..

..nih nk jemput ke blog nih.. =]

renjerkabloi said... Reply To This Comment

Fatin Mraz : hasil hari ni terbaik jugak :) ikan patin seekor ikan kelabau seekor pastu lampam 5 ekor :P

malam ni makan besar lagi :P

madi said... Reply To This Comment

owah! duduk kat atas jambatan pun boleh ade hasil..hebat :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : mase air dalam tu jela port boleh duduk :P kena umpan mesti dapat punye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...