SG PETANI | WEDDING SHAZILA & ABU KHAIRI









ASSALAMMUALAIKUM..




-abu & sha-
|

22.10.2011 selamatlah hari persandingan kedua mempelai ini...renjer pun dah selamat pulang selepas menghadiri perkahwinan diorang ni..jauh jugak nak ke rumah pengantin ni..lebih kurang 4 jam perjalanan dari perak nak ke kedah ni..renjer pun baru kali pertama menjejakkan kaki ke sungai petani ni..betul-betul berpandukan peta dalam kad kenduri je..nasib la kami tak sesat..




segak tak pengntin lelaki ni..ade iras-iras renjer dak?? hehe..renjer ke majlis perkahwinan diorang ni sebab tolong co-pilot cik ana dan cik ila..pengantin perempuan tu kawan diorang masa study dekat usm penang dulu...lama dah diorang tak jumpa..last jumpa dulu pun masa konvo kot..

best wo lauk pauk kat kenduri sungai petani ni..sedap sesangat..pekena sup daging ngan gulai ikan talang..cicah sambal perhh!! terasa rugi je makan sikit hehehe...



balik dari kenduri tu kami singgah pulak ke zoo taiping.. ini pun kali pertama renjer jejakkan kaki kat zoo ni..mula-mula tu macam tak semangat je nak masuk..pasal hujan..tapi pasal diorang cakap dalam tu ada banyak ikan tu yang renjer kata "ha jom redah hihi"

bila dah masuk memang teruja la jugak hahaha..tengok buaya mak oi besaq-besaq wei! ikan pun punya la banyak kat kolam-kolam dalam zoo tu..kalau la boleh memancing perhh!

pantang tengok kolam ada ikan huhu..macam tu la kalau dah jadi kaki pancing ^_^






nota renjer : next turn sapa pulak nak invite p kenduri???
lai..lai..lai~





10 komen tak kire kaki pancing:

anamizu said... Reply To This Comment

sipbaik slmt pergi & slmt pulang =P
TQ utk korang..huhu




cik ana

badaq said... Reply To This Comment

renjer..teypen tu kampung orang rumah teman..dier belah kemunting..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

CIK ANA : selamat dah kan :P next kita pergi pahang pulak hehe..:)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

badaq : owah! ye ke?? belah sane pun banyak sungai kan??

sungai kerian tu lagi bes memancing :)

badaq said... Reply To This Comment

memang betui ler renjer..apakan daya mak mertua teman bising kalu teman turun memancing....yang pelik bila balik bawak hasil muka dia atak sunyum...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

BADAQ : hahaha.. restu tu penting nak turun memancing... bila ade hasil lagi la orang rumah senyum :P

madi said... Reply To This Comment

hui jln2 cari mkn ni hehehe...

bes g kat zoo tu..ikan pun byk kan renjer....

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : ikan besaq-besaq woo.. geram je tengok :P

puas berjalan sampai 2.5km baru habis pusing :)

badaq said... Reply To This Comment

Orang rumah tak cakap aper..mak mertua yang membebel berbakoi-bakoi. Peronah sekali tu dier bising pegi mancing..bila balik bawak ruan 2 ekor saiz 1.5/ekor, dier siap sorok lagi 1/2 ekor bagi kat sepupu..hahahahahah

renjerkabloi said... Reply To This Comment

badaq : hahaha menarik la cerita ko ni :P same je macam member aku hahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...