REKOD TERBARU IKAN PATIN





ASSALAMMUALAIKUM..




-patin 8.9kg-
|


Tu dia rekod baru dah..member renjer si hafiz berjaya daratkan ikan patin ni.. sekali gus memegang rekod terbaru di renjer sungai ni!! kurang seratus gram je 9 kilo..rekod yang dulu 8.5 kilo..sempat si hafiz nie turun ke sungai, petang mase game futsal sabtu lepas.. pasukan futsal die kalah awal di peringkat kumpulan..tu yang die terjah ke sungai bernam..berbaloi la hasil yang die dapat..kira sekarang apis dah pegang rekod terberat team renjer sungai la..rezeki ko la hafiz..ngam2 ko daratkan pastu hujan dah start turun..ko dah kasi gigil member lain der hehe...

makan besaq lagi!!!

malam tu jugak kami ramai-ramai makan hasil yang die dapat.. pekena ikan patin 3 rasa perhh! 12 orang makan sekali hadap je..ape pun tak tinggal dah hehe..sedap sungguh ikan patin sungai bernam ni..tah bile pulak nak merasa ikan ni lagi..air sungai pun dah makin naik..hujan pulak hari-hari...




tak sempat pun renjer nak prepair ape-ape lagi dah musim hujan pulak..tunda trip bro! :P mancing kat kolam jela macam ni..layan ikan ketutu..sementara tunggu air sungai pulih...




nota renjer : renjer kene potong rekod diorang ni..hehee....



18 komen tak kire kaki pancing:

Tokan said... Reply To This Comment

Musim hujan, sungai banjir...masa untuk tokan n the gang ushar jelawat...lagi besar air lagi menarik...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

tokan : menarik tu :) halo2 la renjer nak turun ke sane hehe..mane nak tau boleh jadi lauk 3rasa ikan jelawat hehe :P

madi said... Reply To This Comment

hafiz hassan ke yang dapat tu renjer?? huhu hebat die sekarang..

makan besar lagi la korang..tak merase lagi la aku..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : apis la..sifu pun dia dah langgor hehe...

ko duk kg la keje sini..tentu2 dah dpt mkn ikan selalu hehe :P

madi said... Reply To This Comment

duduk sane xde jop naye la aku hehe..xpe ade rezeki kang kite turun sungai bernam lagi..

tapi kali ni kena ade hasil la hahaha...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : mana nak ade hasil,turun je air keruh hahaha..

ko kena cuti lama2 skit baru bes..

Qu azniza ;) said... Reply To This Comment

wow..... besarnye ikn...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

qu azniza : besar dan sedap ikan ni hehe :)



ikan patin sungai bernam terbaik :)

anamizu said... Reply To This Comment

wo! dpt gak merase secebis lauk siang tadi patin nih..hehe
TQ renjer!! =P




cik ana

renjerkabloi said... Reply To This Comment

cik ana : untuk awak memang renjer dah save awal2 hehe..


renjer tau cik ana dah suka kan ikan sungai :)ade hasil lagi nti kite mkn lagi tau :)

Radzami said... Reply To This Comment

Tuan blog, patin apa tu? Kalau kat Temerloh rm80 sekilo. Patin buah

Radzami said... Reply To This Comment

Patin muncung lagi mahal kot

renjerkabloi said... Reply To This Comment

radzami : dengar2 camtu la..mahal ikan patin ni kat pahang..

renjerkabloi said... Reply To This Comment

radzami : rasanya ikan patin muncung ni..tapi kat tempat renjer xde la harga macam kat pahang tu rm80..

badaq said... Reply To This Comment

renjer..itu bukan patin muncung. Itu patin buah. Patin Mekong mata dier ke bawah skit.

renjerkabloi said... Reply To This Comment

badaq : iye ke?? kire ye jelah hehe :P

apiez said... Reply To This Comment

Renjer pakai umpan apa ni dpt ikan ni...hehe

azizi said... Reply To This Comment

wa..best betul..umpan ape yg diguna tu?nak tau juga. Geram nengok patin kat sungai tempat teman ni..tak mau nyambor umpan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...