SERANG DAH KE SUNGAI BERNAM




assalammualaikum...



-sg bernam-
|

Intai ke sungai bernam semalam..renjer bersama hakim al-ikhsan...walaupun air sungai baru je nak mula surut dan sekitar lubuk agak berselut kami tetap redah nak labuhkan joran...sangap nak memancing punye pasal hehe...lagi pun masa air tengah dalam macam ni la nak cari ikan lampam yang besar-besar...

buktinya ha tu seekor ikan lampam hampir 2 kg yang sangkut kat kail hakim..senyum lebor la deme hehe...selebihnya renjer yang dapat..tunggu ikan kelabau pun tak muncul..tapi dapat jugak la tengok kumpulan ikan tu bermain di permukaan air..mungkin dia tak jumpa umpan kami..tak pun ikan tu masih kenyang..mungkin la hehe...




dalam 2 3 hari ni kalau tak hujan lagi mungkin air sungai lubuk ni betul-betul surut..masa ni la nak beraksi hehe..jangan sampai geng buru udang je turun...kang takde port nak duduk..

ada dah 2,3 orang yang halo renjer ajak turun ke lubuk ni..renjer je belum bagi kata putus..pasal pergi dengan hakim masa balik petang tu hujan turun punya la lebat...takut jugak nak pegi lagi..karang air tak ok ha..diorang dah la datang dari jauh..rekod trip kena jaga jugak hehe...

|
-hasil semua-
|



nota renjer : nampak menarik dak gambar-gambar yang renjer post ni???
hasil sentuhan DSLR milik hakim :P



38 komen tak kire kaki pancing:

badaq said... Reply To This Comment

wooo..besor gak...teman lampam nie abih kuat makan sekor..tak lalu melayan tulang macam ikan terubok..goreng garing pun sodap..

badaq said... Reply To This Comment

renjer nak tompang tanya..peronah try cube test tak umpan sawit bakar??

Raidenovich said... Reply To This Comment

port best ni...boleh kasitau lokasi spesifik x?hehee!

Tokan said... Reply To This Comment

Besaqnya lampam.Teringin...dah lama x dapat ikan sungai.29/10 ada trip ke Yan lagi kekosongan untuk 3 orang...hubungi juragan Nizam seger utk tempahan.

abah khalisha said... Reply To This Comment

guna umpan apa ni renjer?

Warna Warni Kehidupan said... Reply To This Comment

wahwahwah bak la sekor due

renjerkabloi said... Reply To This Comment

badaq : ikan lampam ni kalau dah saiz kilo2 tulang die pun dah kasar2..

wat masak lemak mmg sedap la :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

raidenovich : port tu asal die lombong..tapi air sungai dah masuk situ..

lokasi boleh datang dari slim river..ikut kuala slim masuk ikut kg sri kledang :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

tokan : wah menarik tu..kalau nak join nti renjer halo juragan nizam :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

abah khalisha : biasa la..umpan sawit peram :) umpan no 1 renjer :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

warna warni kehidupan : nak ke?? mai la datang melawat renjer hehe :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

badaq : sawit bakar tu dulu2 je renjer gune..tapi sawit peram jugak yang terbaik :)

badaq said... Reply To This Comment

woo itu macam ka..tengah dok usaha cari sawit nie...selalu dok dapat besor tapak tangan jer..besor renjer jer pernah sangkut tapi tali meletop..umpan pakai udang lombong.

renjerkabloi said... Reply To This Comment

badaq : sawit kalau nak peram cari yang betul2 masak..cek dulu isi die..potong ngn pisau..kalau isi tebal baru boleh peram :)

Fatin Mraz said... Reply To This Comment

ya. menarik. DSLR rupanya..

hakim al-ikhsan said... Reply To This Comment

mmg sodap gile masak lomak fresh2..mmg terbaek rasa ikan sungai.

era kecik said... Reply To This Comment

fuh! besar ikan tu,, hulurkan kat era sekor boleh? hehehe

renjerkabloi said... Reply To This Comment

Fatin Mraz : renjer belum mampu nk memiliki DSLR tu lagi :) pinjam hakim punye je.. nk gune pun belum pandai :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

hakim al-ikhsan : lepas ni ko kena blajar makan ikan sungai :) kang kite buru ikan kelabau pulak :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

era kecik : nak ke?? mai la melawat renjer hehe.. :P

badaq said... Reply To This Comment

Gigil menggigil aku.........hahaha
renjer bile nak komplot nie..tak tahaaaaaaaaaaaaaaannnnn.

renjerkabloi said... Reply To This Comment

badaq : bile ko nak?? bgtau je hehe..

anamizu said... Reply To This Comment

perhhhhh!! DSLR punye penangan!!
makin mantop arrrr renjer!!!! =P








cik ana

badaq said... Reply To This Comment

Sabtu nie??
Kreeeennnnggggg...

badaq said... Reply To This Comment

Sabtu nie??? Sekali overnight hahahahah
Kreennngggg......

badaq said... Reply To This Comment

Minggu depan teman balik teypen (Kamunting..raya)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

cik ana ; kena ade gak DSLR tu kan..baru tambah menarik koleksi renjer :P

renjerkabloi said... Reply To This Comment

badaq : sabtu ni blum tentu lagi renjer nak kemane..cadang nk turun ngn bebudak kl..diorang nk bawak bot :P

badaq said... Reply To This Comment

Kalu gitu renjer jer yang set..tapi weekend ler..ari keroje tak mampu teman

renjerkabloi said... Reply To This Comment

badaq : orait je..kena tgu musim hujan dah stop la nanti..umpan pun renjer dah mula peram...

badaq said... Reply To This Comment

terbaeeeeeeeeeekkk ler renjer...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

badaq : trip pun nti harap yg terbaeeeekk hehehe...:P

badaq said... Reply To This Comment

Sekali ler tu..trip gi mana lak nie..cam main laut jer?? aruan tasek satu...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

badaq : kate nak turun sekali..kire kena wat trip la..sungai pun kalau nk turun kne prepair awal2 :P

badaq said... Reply To This Comment

OOOoo..sori renjer teman slow skit..semalaman bertemankan bangau kat kolam..orang lain naik ikan..teman naik air kat kepala..hahahahah...

renjerkabloi said... Reply To This Comment

badaq : jadi bangau tu biasa la hehe,,jangan sampai beranga hurung kepale je kih3 :P

madi said... Reply To This Comment

uishh!! gambar menarik hasil pun terbaik! makan besar lagi la team renjer :)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

madi : tentu la dah makan besar :P tak balik ke?? air sungai dah mula nak ok :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...