SENJATA UNTUK KESELAMATAN



ASSALAMUALAIKUM....


-GOLOK-



Senjata keselamatan atau golok yang sesuai untuk kaki pancing ketika berada di sungai atau di hutan...kaki pancing haruslah memiliki senjata seperti ini untuk mempertahankan diri sekiranya berlaku sesuatu yang tidak diundang...bagi renjer banyak kegunaan golok ini ketika berada di hutan terutamanya untuk sampai ke lubuk-lubuk menarik..banyak belukar yang akan di tempuh,jika ada golok mudahlah untuk membuat laluan supaya mudah sampai ke kawasan lubuk yang dikehendaki...

-golok hasil tangan tok kie-
|


sempat singgah ke blog rakan renjer tok kie untuk melihat hasil kerja tangan beliau yang cukup seni..ini antara golok yang telah disiapkan beliau dan ditempah oleh sahabatnya dari Negara Brunei...tiga bilah golok hasil dari kayu jenis serian dinamakan golok bersarung tebuk...




beberapa bilah lagi golok tok kie sedang didalam proses untuk beliau menyiapkannya...untuk sebarang pertanyaan atau tempahan bolehlah terus ke blog beliau


nota renjer: rasenye selamat tak kalau dah ada golok????


6 komen tak kire kaki pancing:

man said... Reply To This Comment

cantik golok tu..:) agak2 mahal dak??

renjerkabloi said... Reply To This Comment

man: berpatutan gak la.. puas hati+cantik:)

Tokan said... Reply To This Comment

tq tolong promosi hasil kerja tangan Tok Kie

anamizu said... Reply To This Comment

hasil seni yg org2 seni je tahu menilai ^^

renjerkabloi said... Reply To This Comment

tokan: same2:) rugi hasil tangan die yang seni tu kalau orang tak tahu hehe...tokan pun da byk jasa tuk tok kie kite..:)

renjerkabloi said... Reply To This Comment

anamizu: cik ana pun seni hehe..seni berblog:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...